Bulletin svazu

Tradiční letní fotosoutěž Českého svazu taekwon‑do ITF

27. 6. 2024 Mediatým ČST ITF

23. ročník soutěže přináší NOVINKY, více prostoru pro vaši tvořivost, více sdílení zážitků a více cen.

Máme tady opět léto, prázdniny a spoustu příležitostí, kdy pořídit skvělou fotografii s motivem taekwonda ITF, nebo dokonce i … ale to až za chvíli. I letos vyhlašuje propagační oddělení letní soutěž o nejlepší… POZOR, letos to nebude jen fotografie! Protože skoro všichni dnes používají smart telefony a sociální sítě, točí videa a tvoří sami pro sebe, chceme léto prožít společně s vámi a vašimi zážitky. A budeme moc rádi, když se o ně podělíte s ostatními. Takže soutěžních kategorií máme pro letošní léto hned několik.

Soutěž č. 1 - Tradiční soutěž o nejlepší fotografii

Pravidla soutěže č. 1

1) Fotografie musí být pořízená v období od 1. 7. 2024 do 31. 8. 2024.
2) Hlavní protagonista musí být oblečený v doboku ITF.
3) Soutěžit může autor fotografie nebo „objekt“ na fotografii.
4) Autor nebo „objekt“ na fotografii musí být členem (aspoň jeden z nich) ČST ITF.
5) Každý soutěžící může poslat max. 1 fotografii.
6) Fotografie zaslaná do soutěže nesmí být fotomontáž nebo obsahově upravena v postprodukci, technické úpravy snímku (ořez, expozice, barva, jas) bez změny jeho obsahu jsou akceptovatelné.
7) Fotografie nesmí být ponižující, urážlivá, hanlivá nebo jakýmkoliv způsobem dehonestující, nesmí porušovat zásady taekwonda a nesmí propagovat politické nebo společensky kontroverzní myšlenky.
8) Autor soutěžní fotografie uděluje svojí účastí v soutěži souhlas s tím, aby ČST ITF fotografie zaslané do soutěže použil k propagaci taekwonda ČST ITF a uděluje tím ČST ITF licenci pro univerzální použití.
9) Fotografie musí být doručena na e-mail propagačního oddělení nejpozději 1. 9. 2024. Fotografie došlé později nebudou zařazeny do soutěže.
10) Do předmětu e-mailu uveďte „FOTOSOUTĚŽ – jméno a příjmení soutěžícího“, do textu VŽDY UVEĎTE KONTAKT na soutěžícího nebo odesílatele.

Hodnocení, vyhlášení výsledků, ceny soutěže č. 1:

  • „Základem úspěchu je udělat další krok. Prvním je vymyslet nápad. A žádný není tak velký, aby nešel realizovat.“ – cit. Richard Branson
  • Cena odborné poroty, kterou opět budou tvořit vedoucí oddílů, členové výkonného výboru a Velmistr Hwang Ho‑jong. Soutěžní fotografie budou v první polovině září zveřejněné na stránkách
    www.taekwondo.cz , uděleno bude 1 první, 1 druhé a 1 třetí místo, výherci budou odměněni pamětními certifikáty a nákupními poukázkami v hodnotě 3 tis. Kč, 2 tis. Kč a 1 tis. Kč.
  • Cena veřejnosti – fotografie budou publikovány i na svazovém FB, kde budou sbírat tzv. like – právě zde je prostor pro širokou veřejnost, rodinu, kamarády. Bude oceněna fotografie, která nasbírá největší počet „like“ v období od zveřejnění do půlnoci 30. 9. 2024 (včetně). Vítěz této ceny obdrží pamětní certifikát a nákupní poukázku v hodnotě 2 tis. Kč.
  • Letošní speciální kategorií bude Cena sociálních sítí, kterou získá snímek s největším počtem sdílení na svazovém FB. Počet sdílení vyhodnotíme k datu 30. 9. 2024. Odměnou pro vítěze jsou 2 vstupenky na listopadový COMIC CON Junior pořádaný ve dnech 2.–3. 11. 2024 v Brně.
  • Vyhlášení Ceny odborné poroty a Ceny veřejnosti proběhne při zahájení MČR DAN 9. 11. 2024 v Ostravě.
  • Vyhlášení Ceny sociálních sítí (největší počet sdílení na FB ČST ITF) proběhne při zahájení 2. kola Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF 19. 10. 2024 v Českých Budějovicích.

Soutěž č. 2 – nejlepší REEL letních prázdnin 2024

Pravidla soutěže č. 2

1) REEL musí být zveřejněný na instagramovém profilu tvůrce v období od 1. 7. 2024 do 31. 8. 2024, je potřeba v něm označit Český svaz taekwon‑do ITF (czech.taekwondo.itf).
2) Délka REELu musí být do 20 vteřin.
3) V REELu se musí objevit dobok ITF, tematika je taekwondo ITF.
4) Soutěžící musí být členem ČST ITF.
5) Každý soutěžící může poslat max. 1 REEL.
6) REEL může využít produkční nástroje dostupné v telefonech i počítačích (např. CAP CUT apod.), produkt může být doplněný o hudbu, smysluplný nebo vtipný text apod.
7) REEL nesmí být ponižující, urážlivý, hanlivý nebo jakýmkoliv způsobem dehonestující, nesmí porušovat zásady taekwonda a nesmí propagovat politické nebo společensky kontroverzní myšlenky a propagovat produkty nebo služby.

Hodnocení, vyhlášení výsledků, ceny soutěže č. 2:

  • Soutěžní REELy, které splní výše uvedená pravidla, přesdílíme průběžně jako stories na svazovém Instagramu. POZOR – sdílíme celé prázdniny, tedy od 1. 7. 2024 do 31. 8. 2024. Při větším množství příspěvků může být příspěvek sdílen i po tomto datu.
  • Vyhodnocení nejnápaditějšího REELu provede odborná porota pod dohledem propagačního oddělení svazu, v úvahu budeme brát nejen technické provedení, ale především nápad, vtip, téma, celkové vyznění a výsledky a reakce na Instagramu (dosah, odezvy, nové sledující atd.), tzn. nesledujeme jen jedno kritérium.
  • Odborná porota vybere min. 1 REEL, jehož tvůrce bude opět odměněn. Odměnou pro vítěze jsou 2 vstupenky na listopadový COMIC CON Junior pořádaný ve dnech 2.–3. 11. 2024 v Brně.
  • Vyhlášení ceny nejlepší REEL letních prázdnin 2024 proběhne při zahájení 2. kola Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF 19. 10. 2024 v Českých Budějovicích.

Soutěž č. 3 - Soutěž o nejlepší fotografii v kategorii PROFI

Pravidla soutěže jsou identická se Soutěží č. 1, ale s 3 odlišnostmi:

6) Fotografie mohou být postprodukčně upraveny, minimální rozlišení soutěžní fotografie musí být 1920 x 1080.
10) Do předmětu e-mailu uveďte „FOTOSOUTEZ PROFI – jméno a příjmení soutěžícího“, do textu VŽDY UVEĎTE KONTAKT na soutěžícího nebo odesílatele.
11) U fotografie nebude rozhodovat jen motiv a nápad, ale i technické provedení a parametry.

Hodnocení, vyhlášení výsledků, ceny soutěže č. 3:

  • Soutěžní fotografie bude hodnotit odborná porota pod dohledem propagačního oddělení svazu.
  • Dle uvážení odborné poroty může být do této kategorie zařazena i soutěžní fotografie ze soutěže č. 1, pokud bude splňovat parametry soutěže č. 3.
  • V této kategorii bude udělena jedna cena, a to nákupní poukázka v hodnotě 3 tis. Kč.
  • Vyhlášení a předání ceny proběhne během zahájení MČR DAN 9. 11. 2024 v Ostravě.

Pevně věříme, že se letos sejde hodně zajímavého materiálu, moc se těšíme zejména na videotvorbu a kategorii PROFI. Nebojte se popustit uzdu fantazii v soutěži č. 1, nápady jsou to, co může rozhodnout o vítězství a úspěchu.

Profíci a fotografičtí fajnšmekři – letos máme prostor i pro vás, tak neváhejte a tvořte. Sdílejte s námi své letní zážitky, moc se těšíme na vaši inspiraci, vaše příběhy o tom, jak trávíte léto s taekwondem. Moc se těšíme na to, jak budeme vybírat z došlých fotografií a příspěvků na sociálních sítích. Užijte si léto.

Mediatým ČST ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI