Bulletin svazu

Celorepublikové setkání členů STM v Brně, sobota 15. 6. 2024

24. 6. 2024 Mediatým ČST ITF

Stejně jako v minulém roce, se i před letošními prázdninami uskutečnila poslední svazem organizovaná soutěž školního roku 2023/2024, která byla zaměřená na mladé talenty. Střediska STM z celé České republiky vyslala své členy, aby poměřili své síly s kamarády z jiných středisek. Celkem se na tatami utkalo 127 závodníků ze šesti středisek a soutěžili v disciplínách technické sestavy, sportovní boj a speciální techniky. V letošním ročníku svaz rozšířil soutěž i na týmové disciplíny juniorů a juniorek, otázkou na příští rok pak jsou žákovské týmy. Časový průběh soutěže organizátorům naznačil, že při jednom soutěžním dni a při přiměřeném počtu závodníků stojí za to o rozšíření pro příští rok popřemýšlet.

Páteční vážení bylo symbolické, je vidět, že možnost vážení kvalifikovanými rozhodčími až 72 hodin před samotnou soutěží využila ve velké míře všechna STM a počet dovažovaných závodníků by se dal spočítat doslova a do písmene na prstech jedné ruky. Následná porada koučů, kde se řešily nesrovnalosti ve startovních listinách a seznamech závodníků, které byly pro všechny kouče dostupné v Portálu již cca půl hodiny po dokončení registrace, opět proběhla v online podobě a vypadá to, že se tento efektivní nástroj přesune do ONLINE světa natrvalo. Prvotní obava ohledně časové náročnosti soutěže se, naštěstí, nenaplnila, a tak soutěžní sobota, která byla zahájena nástupem všech účastníků v 8:30 hodin, končila okolo 18. hodiny.

Jak dopadla jednotlivá střediska STM? Neúspěšnější a zároveň nejpočetnější výprava byla z STM Praha II (14–12–6), na druhém místě skončilo STM jižní Morava (12–8–6) a bronz si odvezli mladí bojovníci a bojovnice z STM severní Morava (9–11–7).

Závěrečné vyhlášení nejúspěšnějších jednotlivců přineslo následující jména:

- nejúspěšnější starší žák – Marek Šoukal (STM jižní Morava, 2–1–0)

- nejúspěšnější starší žákyně – Linda Trčková (STM jižní Morava, 3–0–0)

- nejúspěšnější mladší junior – Artem Hetman (STM Praha II, 2–1–0)

- nejúspěšnější mladší juniorka – Eliška Trčková (STM jižní Morava, 3–0–0)

- nejúspěšnější starší junior – David Sahula (STM Praha II, 2–1–0)

- nejúspěšnější starší juniorka – Anna Březinová (STM jižní Morava, 1–1–0)

Pro letošní školní rok to je ze závodních aktivit vše, užijte si léto a budeme se těšit na shledanou v září v tělocvičnách.

Mediatým ČST ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI