Bulletin svazu

Červnový Lišovský turnaj

19. 6. 2024 Jan ml. Chaloupka

Již podruhé kolo oblastních závodů Jihočeského kraje zavítalo do Lišova. Tentokráte se do boje o nové medaile pustilo hned 86 závodníků ze všech škol – Nomo Lišov, Taekwon‑do Třeboň, Taekwon‑do škola Velešín ITF, SK Pedagog a Tong-Il.

Po úvodním nástupu, udělení základních pokynů a přivítání se šlo rovnou do ostrých startů. Soutěž se již tradičně odehrávala pouze v disciplíně technických sestav, a to jak jednotlivců, tak i týmů. Zatímco na jednom ringu probíhala soutěž týmů, na dalších dvou již nastupovali nejmladší účastníci ke cvičení úderů a také základních sestav. Pro většinu z nich to byl první start na závodech. I když se občas něco málo nepovedlo, všichni si odvezli nějakou tu „placku“.

Poté již začaly soutěž vyšší technické stupně, kde už byl vidět výkonnostní skok a některé zápasy byly srovnatelné s republikovou úrovní. Pro pár závodníků to byl také takový malý test před setkáním STM, které se uskuteční hned následující sobotu.

Díky dobré organizaci závodu, připravenosti závodníků a dobré práci koučů bylo za 2,5 hodinky hotovo a všichni se tak mohli rozjet zpět domů na sobotní oběd. Všem zúčastněným za organizátory velice děkuji a při příštích závodech v Lišově opět na viděnou.

Jan Chaloupka ml.
ředitel soutěže

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI