Bulletin svazu

Šestá oblastní soutěž v roce 2024 – Červnový Týnecký pohár

14. 6. 2024 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 8. 6. 2024 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF Na-Mu šestou oblastní soutěž pro Prahu a střední Čechy v roce 2024. Soutěžilo se ve všech věkových skupinách v disciplínách technické sestavy jednotlivců, technické sestavy týmů a v boji na stojící pytel žáků a žákyň.

Na červnovou soutěž dorazilo celkem 111 závodníků a závodnic8 klubů: Hwa-Rang, Na-Mu, Dan-Gun, Silla, Ge-Baek Mladá Boleslav, Dallyon, Kwang Myong a poprvé Oh Do Kwan.

Ze 111 závodníků bylo celkem 76 bojovníků ve věkové skupině mladších a starších žáků a žákyň. V disciplíně týmové sestavy bylo přihlášeno 10 týmů, z toho 6 žákovských a 4 starší. Do bojů na stojící pytel se přihlásilo 54 borců. Nejvíce obsazenou kategorií byly technické sestavy 8.–7. kupů ve věkové skupině mladších žáků a žákyň, ve které nám nastoupilo 21 sportovců a sportovkyň.

Soutěž začala tradičně na všech rinzích týmovými sestavami ve všech věkových skupinách. Dále soutěž pokračovala na ringu 1 a 2 technickými sestavami vyšších technických stupňů a na rinzích 3 a 4 sestavami především technických stupňů 10.–5. kup. Lehce po půl dvanácté jsme rozjeli na třech rinzích sportovní boje na stojící pytel. Soutěž jsme ukončili předáním posledních medailí a úklidem haly lehce před 13. hodinou.

Nejúspěšnějším oddílem na této soutěži se stal oddíl Hwa-Rang, před oddílem Silla a Ge-Baek Ml. Boleslav.

Znovu chci poděkovat všem rozhodčím, kteří pod dohledem mezinárodního rozhodčího Jana Weidlicha předvedli skvělou práci. Dále bych chtěl poděkovat všem rodičům a členům oddílu Hwa-Rang, kteří nám pomohli s přípravou a úklidem haly. Bez vás by to nešlo.

Další oblastní soutěž proběhne 28. 9. 2024 opět v Týnci nad Sázavou. Veškeré Informace o soutěžích naleznete v kalendáři Českého svazu taekwon‑do ITF.

Na viděnou a těšíme se na vás!

Jaroslav Vomáčka, 6. dan
pořadatel soutěže

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI