Bulletin svazu

Slovenia Open 2023 v režii českého taekwonda ITF

31. 10. 2023 Jan Mraček

Ve dnech 13.–15. 10. 2023 se státní reprezentace České republiky zúčastnila mezinárodních závodů ve Slovinsku SLOVENIA Open 2023. V konkurenci slovinských, bulharských, srbských a chorvatských borců si naši vedli opravdu skvěle. Česká výprava překonala tradičně vynikající domácí Slovince a domů si přivezla ze slovinského Žalce pohár nejúspěšnější výpravy. Za vrcholové sportovní centrum si se ziskem dvou zlatých odvezla pohár pro nejúspěšnější starší juniorku Petra Krčálová (Třebíč), mezi seniory dominoval Jan Zachrdla (Milovice) se dvěma zlatými medailemi a dvě zlaté v sestavách a sportovním boji získala i Pavla Hvězdová (Hwarang), a tím si zaslouženě odvezla pohár pro nejúspěšnější seniorku.

Co nás, mimo titulu nejúspěšnější výpravy, ještě potěšilo a co zároveň ukazuje na vysokou kvalitu organizace soutěží u nás v ČR, která je v zahraničí vysoce ceněna? Byla to skutečnost, že organizátoři SLOVENIA Open 2023 se rozhodli použít pro tuto soutěž český soutěžní systém a s ním i tým pořadatelů z Českého svazu taekwon‑do ITF, který pomáhal jak s organizací soutěže, časovým harmonogramem a vyhodnocoval všechny výsledky, tak i personálně dotoval celý turnaj svými kvalitními rozhodčími. Byla to pro nás velká čest a můžeme být oprávněně pyšní na to, že české taekwon‑do ITF je jedním z nejúspěšnějších českých sportů na mezinárodní scéně. Pro připomenutí SLOVENIA open 2023 si můžete prohlédnout fotografie našeho svazového fotografa Kamila Tihelky, kterému tímto děkujeme za dodanou obrazovou dokumentaci.

Pokud i vy zatoužíte stát se členem velké a úspěšné rodiny českých taekwondistů či se chcete přesvědčit na vlastní kůži, jak fungují soutěže v taekwondu ITF, není nic snazšího než dorazit do některé z našich škol (přehled klubů na www.taekwondo.cz/kluby/) a začít psát svůj vlastní příběh.

Mgr. Jan Mraček, 6. dan
hlavní trenér státní reprezentace

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI