Bulletin svazu

Kondiční soustředění státní reprezentace ČR

20. 1. 2024 Jan Mraček

K prvnímu soustředění v roce 2024 se sešla reprezentace ve dnech 12.–14. ledna v Brandýse nad Labem. Páteční trénink začal krátkým rozběháním, potom jsme se zaměřili na pohyb pro matsogi, pokračovali nácvikem matsogi a závěr patřil kondičnímu cvičení ve trojicích.

Sobotní dopolední trénink jsme věnovali koordinačním cvičením s blaze pody, průpravným cvičením pro speciální techniky, základním technikám pro tul, cvičení tulů a v závěru tréninku jsme absolvovali ještě pár kol matsogi. První odpolední trénink začal už ve dvě hodiny. Byl pod vedením Martina Svitka, který si připravil správné pohybové stereotypy jako prevenci zranění a správné zapojení svalů při cvičení. Po dvou hodinách cvičení si všichni na chvíli odpočinuli a v půl šesté už pokračovala další fáze sobotního maratonu. Poslední trénink začal rozběháním a krátkými sprinty, pokračovali jsme matsogi a závěrečná půlhodinka patřila kondičnímu cvičení v chráničích.

V neděli dopoledne jsme se věnovali tulům a složitějším kombinacím pro matsogi. Celé soustředění bylo hodně kondiční, byly sděleny úkoly a cíle do dalšího období a za 2 týdny pokračujeme dalším soustředěním, kde v sobotu 3. února proběhne i výběrový den do reprezentace.

Mgr. Jan Mraček, 6. dan
hlavní trenér státní reprezentace

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI