Bulletin svazu

Fyzioterapeutický seminář Sojovice 2024

3. 6. 2024 Martin Svitek

Poslední letošní „fyzio“ seminář uspořádal p. Digaňa, nový vedoucí školy Sabom, v Sojovické škole. Škola i tělocvična menší, ale s velmi příjemnou atmosférou.

Opět jsme se věnovali zraněním v taekwondu, rozcvičce inspirované vývojovou kineziologií, ale také úpolovým cvičením a úchopům a obranám proti nim, které se v naší sebeobraně necvičí. Nepřekvapilo mě, že starší i mladší, zkušení i méně zkušení se ptali, se zájmem cvičili a poznávali svoje možnosti více do hloubky. Nepřekvapilo, protože jsem to zažil už v Praze a v Brně a budu to moc rád zažívat ještě mnoho let. Těší mě také, že stejně tak jako v Brně si přišel rozšířit obzory i držitel VII. Danu, tedy mistr. Je mi vždy ctí, když si otevřeně přijde zacvičit i někdo, kdo cvičí déle než já a věřím, že s obohacením pro obě strany.

Naopak překvapením byl oběd v místní hospodě, nevypadala nijak výjimečně, ale to jídlo… ovocný knedlík bych si nejradši odvezl ještě aspoň jeden domů. Foto přikládám, můžete závidět. Doufám, že další středočeský seminář bude zase v Sojovicích a že do té doby nevymění kuchaře.

Pro letošek tuto moji snahu prohloubit a rozšířit znalosti nás taekwondistů ukončuji. Několikrát jsem navštívil reprezentaci a vedl tři regionální semináře. Pokud by vás to mrzelo, dejte mi vědět a třeba ještě nějaká akce vyplyne, témat je mnoho a zlepšovat se a lépe chápat znamená být na cestě. Je to pro mě celkem dřina, ale krásná dřina.

Mgr. Martin Svitek, VI. dan
školitel semináře

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI