Bulletin svazu

Srpnové závěrečné soustředění reprezentace ČR před mistrovstvím světa 2019 v taekwondu ITF

20. 8. 2019 Jan Zachrdla

Ve dnech 14. – 18. 8. 2019 proběhlo závěrečné dlouhodobé soustředění státní reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF před letošním mistrovstvím světa, které se letos uskuteční na konci srpna (26.-30. 8. 2019) v bulharském Plovdivu.

Ve středu, jak už je skoro zvykem, se začalo technickými disciplínami a to hlavně týmovými sestavami a speciálními technikami. Čtvrtek byl první den kdy na naše reprezentanty čekaly dvě fáze tréninků a to dopolední i odpolední trénink.

Dopolední trénink byl zaměřen na rychlost, ale ne cyklickou, nýbrž acyklickou. Po náročném cvičení se naši reprezentanti oblékli do chráničů a čekalo je ještě pár nácviků pro sportovní boj. Odpoledne po kvalitním zahřátí čekalo na naše reprezentanty 10 náročných kol sportovního boje a poté ještě pár kol sportovního boje na první bod, večer už jen regenerace a příprava na další tréninkový den.

V pátek naše reprezentanty čekalo náročné lapování, po kterém následovalo už jenom pár kol sportovního boje. Při odpoledním tréninku se znovu začalo technickými disciplínami a to hlavně v podobě týmových a individuálních sestav, na které dohlížel pan velmistr Hwang Ho-Jong.

Na konci tréninku čekalo na reprezentanty překvapení v podobě rychlostní vytrvalosti, při které podali všichni maximální výkon. Večer se pak všichni sešli na v konferenční místnosti, za účelem opravy chyb v technických disciplínách, které se natáčely.

V sobotu se začalo opět nácviky pro sportovní boj a poté se znovu pilovaly technické disciplíny mezi které se přiřadilo i secvičování sebeobrany. Odpoledne pak po krátkém zahřátí čekal na reprezentanty nejtěžší trénink v podobě expandérů.

V neděli reprezentanti ukončili celou přípravu posledním tréninkem technických disciplín a lapováním. Teď už čeká naše reprezentanty regenerace a hubnutí do váhových kategorii, v sobotu 24. 8. 2019 v 6:10 odlétají z Prahy na mistrovství světa.

Držte jim palce!

Jan Zachrdla
státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI