Bulletin svazu

Nová sezóna reprezentace České republiky v taekwondu ITF začala již v pátek 11. ledna 2019

20. 1. 2019 Filip Gavlas

Druhý lednový víkend již patřil přípravě našich reprezentace ČR na blížící se mistrovství Evropy v taekwondu ITF, které se bude letos konat v Rimini v Itálii v termínu od 1. do 8. 4. 2019.

První letošní soustředění bylo, co se týče tréninků, velmi intenzivní a ranní výběhy v malebném prostředí města Zbraslavice byly pomyslnou třešničkou na dortu pro všechny.

Netradičně byl nájezd na soustředění na večeři, což hodně moravských reprezentantů ocenilo, protože byla velká šance, že trénink, který následoval hodinu po večeři stihnou bez větších problémů.

Páteční trénink pak patřil především nácvikům na sportovní seminkontaktní boj (matsogi). Po nácvicích následovaly dvouminutové kola ostrých zápasů a na závěr tréninku byl zařazen kruhový posilovací trénink s vlastní váhou.

Sobotní ráno začínalo krátkým výběhem s rozcvičkou v přírodě. Přesto, že po ránu byli všichni lehce promrzlí, soutěž o nejhezčího sněhuláka nenechal nikoho chladným :-). Jednotlivé týmy se daly do práce a během několika málo minut už byli všichni ve svém živlu. Kreativita reprezentantů nezná mezí a tak vznikaly ze sněhu opravdové skvosty.

Vtipnou příhodu sehrál smeták paní uklízečky, který byl za cenu prvotřídního sněhuláka odcizen seniorským týmem. Když se paní uklízečka podivovala, kde skončilo její náčiní nestačila se divit a se slovy "… zase mi ho někdo vzal", úsměvem na rtech vytrhla smeták sněhulákovi a šla s klidem dále poklízet sněhovou nadílku.

Dopolední trénink byl věnován základní technice a došlo i na cvičení především vyšších sestav. Na závěr se reprezentanti oblékli do chráničů a čekalo je opět několik dvouminutových kol ve sportovním boji.

Odpolední trénink byl ve znamení technických sestav a sladění techniky s velmistrem Hwango Ho‑jongem, který se soustředění také zúčastnil. Tím však tréninkový maraton prvního letošního soustředění nekončil a po večeři nás čekalo ještě večerní posilování.

Neděle začala podobně jako sobota ranním výběhem, společnou snídaní a následným závěrečným tréninkem. Na plánu byly nácviky otoček a opět sportovní boj. Došlo na malá pohybová zranění, ale nic vážného se nikomu nestalo.

A tak se všichni ve zdraví a s rohlíkem na tváři z dobrého pocitu, že konečně po Vánocích zase makali, rozjeli do svých domovů.

Další soustředění proběhne ve sportovním centru ČUS v Nymburce v termínu od 8. do 10. 2. 2019 a my už se na něj těšíme.

Ing. Filip Gavlas, DiS.
trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI