Bulletin svazu

Květnový jihočeský regionální seminář v taekwondu ITF s velmistrem Hwang Ho‑jongem

24. 5. 2019 Milan Prokeš

Ve středu 22. května 2019 se uskutečnil v tělocvičně ZŠ ve Velešíně předposlední jihočeský regionální svazový seminář v taekwondu ITF s korejským velmistrem Hwang Ho‑jongem před letošními letními prázdninami.

Po předchozí domluvě s velmistrem Hwangem byl tento technický seminář určen výjimečně již pro studenty od 4. kupu (modrý pásek), a toto se také hned projevilo na zvýšené účasti především mladších studentů.

Cílem semináře bylo opět procvičování základních technik taekwonda s důrazem na práci boků.

Seminářové tempo bylo docela vysoké a náročné, ze všech řad cvičenců se ozývalo funění, přestože se nakonec stačily procvičit technické sestavy „pouze“ do Won-hyo (na zelenomodrý pásek). To to se však cvičily důkladněji.

Bohužel, na konci jsme všichni dostali od velmistra Hwanga domácí úkol s tím, že si již za měsíc opět zkontroluje naši techniku a musí u nás vidět zlepšení, resp. tak pozná, kdo cvičil hodně a kdo málo.

Tak mě tak trochu napadá, že pojedu na regionální seminář do jiného regionu, nebo budu pravděpodobně nemocný. Dělám si legraci a rád se s Vámi na posledním předprázdninovém semináři v jižních Čechách opět uvidím!

Ing. Milan Prokeš
vedoucí školy taekwon‑do ITF Velešín
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI