Bulletin svazu

Druhé únorové soustředění reprezentace ČR v taekwondu ITF

7. 3. 2019 Aleš Vyzrál

Na další únorové soustředění reprezentace ČR, které se konalo 22.2. – 24. 2. 2019, se všichni reprezentanti sjeli opět do jim již dobře známého Sportcentra v Brandýse nad Labem.

První trénink soustředění, klasicky v pátek odpoledne, se všechny skupiny prostřídaly na speciálních přerážecích technikách, dále bylo v plánu boxerské cvičení a sportovní boj.

V sobotu, ještě před snídaní, se všichni sešli na ranní rozcvičku a výběh podél Labe. Na dopoledním tréninku po zahřátí se švihadlem se junioři věnovali speciálním přerážecím technikám a senioři silovému přerážení, během toho se postupně dodělávalo fyzické testování. Na konci tréninku se všichni oblékli do chráničů a čekalo je úkolové matsogi (sportovní boj).

Po obědě se vyřídily cestovní příkazy, proplacení jízdenek a sportovních prohlídek. Odpoledne na trénink dorazil také velmistr Hwang Ho‑jong.

Trénink byl rozdělen na poloviny a využily se obě tělocvičny. Zatímco jedna polovina cvičila s velmistrem Hwangem technické sestavy, ta druhá se věnovala nácvikům pro matsogi na vyražečích.

Ke konci tréninku si ještě II. dany a vyšší procvičili své technické sestavy a zbytek opět sportovní boj v chráničích. Na úplném konci tréninku si všichni ještě zaposilovali.

V neděli se po krátkém zahřátí formou hry, přišel na řadu opět boxerský dril a nácviky obraných i útočných kombinací na vyrážeče.

Po tréninku už všechny čekal jen oběd a odjezd domů s rozloučením, že se uvidíme opět za týden na Czech OPEN 2019 v Nymburce.

Aleš Vyzrál
trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI