Bulletin svazu

CZECH OPEN 2019 v taekwondu ITF už tento víkend!

28. 2. 2019 Kamil Šamal

Už tento víkend, 1. až 3. března 2018, proběhne ve sportovním centru České unie sportu v Nymburce, tradiční mezinárodní soutěž Czech OPEN.

Czech open je i letos A-class turnaj, a i díky tomu, budou letos na ME v Rimini oficiálně vyhlášeni hned 3 naši závodníci jako nejúspěšnější jednotlivci v jejich věkové skupině na A-class turnajích za rok 2018.

Přihlášeno je 421 soutěžících, 38 výprav z 9 zemí. Uvidíme bojovníky z Estonska, Moldávie, Polska, Ruska, Řecka, Slovenska, Slovinska a Ukrajiny.

Samozřejmě nebude chybět ani kompletní česká špička. Přes 300 taekwondistů přihlášených z 27 českých a moravských škol. Největší výpravu letos přiveze škola z Brna. Loňské prvenství bude obhajovat výprava z Estonska.

Pevně věříme, že všichni naši reprezentanti si vyzkouší závody s kvalitními soupeři a pomůže jim to k otestování a následné vyladění formy před nadcházejícím mistrovství Evropy 2019 v italském Rimini.

V sobotu začnou závody mladší žáci, mladší žákyně a senioři se seniorkami. Starší žáci začnou trochu později speciálními technikami. Naši nejmenší žáci se dočkají vyhlášení nejúspěšnějšího jednotlivce po dvanácté hodině. Zbylé sobotní věkové skupiny by měly být vyhlášeny v 19:00.

Program dne, ale ještě nebude u konce. Ve 20:00 proběhne v kongresovém sále slavnostní předání ocenění vítězů Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF 2018 – Top ten liga. Nejlepší mladší a starší žáci roku 2018 budou oceněni v sobotu už při nástupu před zahájením soutěže. Ale oceněné (viz. články na stránkách) juniory a seniory prosíme, aby se dostavili k přebrání cen večer do kongresového sálu. Zároveň budou předány 2 putovní poháry. Jeden pro absolutního vítěze a druhý pro nejúspěšnější školu roku 2018. Všichni jste vítáni a budeme rádi, když přijdete potleskem odměnit své kolegy.

V neděli přijdou na řadu mladší i starší junioři a juniorky. Začne se sestavami všech kategorií. Oproti původním propozicím je předpokládané vyhlášení nejúspěšnějších jednotlivců a výprav v 19:00. Detailní harmonogram, který se na základě počtu skutečně zaregistrovaných závodníků může lišit, bude zveřejněný v sobotu ráno a nedělní v neděli ráno. Letos si všichni zazávodí podstatně více. V boji jsou soutěžící prvně rozděleni do skupin po 3 – 4 bojovnících (5 pokud je počet soutěžících právě 5).

I letos budete moct sledovat soutěž z pohodlí domova. Oba dny poběží na odkazech po celou dobu přímý přenos. České taekwondo bude viděno o tomto víkendu v mnoha krajích celé Evropy. Odkazy na online přenosy zveřejníme do pátku.

Těšíme se na vás.

Ing. Kamil Šamal
vedoucí Soutěžního oddělení Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI