Bulletin svazu

Část české reprezentace v taekwondu ITF startovala na Czech OPEN 2019 v taekwondu WT

24. 6. 2019 Jan Mraček

V rámci sbližování federací taekwonda ITF a WT se zúčastnilo v sobotu 15. června 2019 několik členů státní reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF ve sportovní hale Slávia v Praze opět po roce závodů Czech OPEN 2019 v olympijském taekwondu WT.

Letošního turnaje se zúčastnil osobně také prezident Českého svazu taekwon‑do ITF, Ing. Marek Lazor, který zde osobně jednal a pozval na na některou z našich soutěží i dalších akcí závodníky Českého svazu taekwondo WT.

Letošní účast byla rekordní, když se na 5 zápasištích v průběhu celého dne vystřídalo více jak 350 závodníků z Čech, Polska, Německa, Slovenska, Rumunska, Estonska a Lotyšska.

Hned po ranním nástupu nám byla zopakována plnokontaktní pravidla taekwonda WT plus všechny podstatné změny v pravidlech, které se za uplynulý rok změnily a vše mohlo začít.

Na celém turnaji bylo znát, že české taekwondo WT ušlo za poslední rok opět kus dopředu. Naši reprezentanti, navíc ve velké konkurenci, bojovali nejen se svými soupeři, ale především s odlišnými pravidly, kde nelze volně používat techniky rukou a nově lze závodníka chytat nebo i tlačit.

Přesto naši junioři Veronika Rožboudová i Jan Zachrdla předvedli velmi dobré zápasy, které ocenili i mnozí přítomní trenéři taekwonda WT. Bohužel ani letos se nám nepodařilo turnaj absolvovat bez vyloučení. V letošním roce neuhlídala své ruce Anežka Čurdová a po druhém zásahu hlavy soupeřky rukou byla diskvalifikována.

Děkujeme všem zúčastněným za propagaci taekwonda ITF a věříme, že se našich závodů brzy zúčastní některé týmy nebo závodníci českého taekwonda WT.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI