Bulletin svazu

Závěrečné prosincové i výběrové soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF

20. 12. 2018 Aleš Vyzrál

Členové státní reprezentace ČR v taekwondu ITF, kteří se neúčastnili A-class mezinárodního turnaje King of taekwon‑do v řecké Soluni, se sešli v předvánočním čase v Brandýse nad Labem, aby se zde o víkendu 14. – 16. 12. 2018 rozloučili s letošní úspěšnou sezónou a také prověřili nové uchazeče při otevřeném výběru do státní reprezentace.

Tradičně vlastní soustředění začalo již pátečním tréninkem, který byl především zaměřen na pohybová cvičení, procvičení vyšších technických sestav a také na týmovou spolupráci. Poté již následovala večeře, regenerace a odpočinek.

V sobotu po snídani již přijeli také zájemci o místo v reprezentaci z několika sdružených subjektů. Celkem 11 zájemců různých věkových skupin se dopoledne společně s reprezentací nejprve zamotali do žebříčků při koordinačních cvičeních, poté předvedli svůj um ve speciálních technikách a na závěr také v technických sestavách.

Po lehkém obědě se pokračovalo nácviky na sportovní boj a také samotným sportovním bojem. „Nováčci“ jistě předvedli to nejlepší, bohužel to ale ne vždy stačilo.

Po regeneraci se pak všichni členové reprezentace sešli v konferenční místnosti s prezidentem svazu Ing. Markem Lazorem a generálním sekretářem svazu Ing. Tomášem Komrskou k závěrečnému rozloučení a především k bohatému rautu. Po několika proslovech a přípitku se pak jednotlivé týmy sešly se svými trenéry, aby se dozvěděli další informace týkající se příštího roku i nových soutěžních pravidel.

V neděli ráno se na posledním letošním společném tréninku hrály pohybové hry a nakonec se lehce zaposilovalo. Poté si všichni popřáli šťastné a veselé a po obědě se rozjeli do svých domovů.

Soustředění se zúčastnil také nový trenér Ing. Filip Gavlas, který od roku 2019 nahradí Ing. Jana Chaloupku u juniorské chlapecké reprezentace.

Další akce státní reprezentace ČR bude již druhý víkend v roce 2019 (11. – 13. 1. 2019) v nové destinaci ve sportovním centru ve Zbraslavicích u Kutné Hory.

Aleš Vyzrál
trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI