Bulletin svazu

Začala příprava reprezentace ČR na dubnové mistrovství Evropy 2018 v taekwondu ITF v Estonsku

15. 1. 2018 Jan Mraček

O víkendu 12. až 14. ledna 2018 proběhlo ve sportovním centru v Brandýse nad Labem letošní první soustředění juniorské a seniorské reprezentace ČR ve sportovním taekwondu ITF.

Soustředění mělo ryze kondiční zaměření, což všichni reprezentanti určitě poznali. Páteční trénink měl na programu průpravná cvičení pro speciální techniky a poté se již šly skákat jednotlivé techniky na připravené stojany.

V sobotu dopoledne i odpoledne probíhaly navíc výběrové tréninky nových zájemců o členství v reprezentaci ČR v taekwondu ITF. Na tento výběr přijelo celkem 14 statečných z celé republiky.

Dopoledne začalo speciálními technikami a silovým přerážením, potom jednotlivé týmy cvičily základní techniku a pak také technické sestavy. Po obědě následovala krátká pauza a ve 14 hodin už znovu stáli všichni opět na tatami.

Všechny čekal sportovní trénink v chráničích. Po krátkém zahřátí a rozcvičení se všichni oblékli do chráničů a na rinzích 6 x 6 metrů absolvovali ostré zápasy ve sportovním semikontaktním boji. Ke konci tréninku stihli ještě pár kol na první vítězný bod a bylo dobojováno.

Rozloučili jsme se se všemi účastníky výběru s poděkováním, že se účastnili a popřáli šťastnou cestu domu.

Pro reprezentanty to však nebyl konec tréninku. Na ně ještě je čekalo posilování. To bylo hodinové a myslím si, že stačilo. Večer byla na programu konečně regenerace v podobě sauny nebo teplého bazénku a spát.

Nedělní trénink začal zahřívacím fotbálkem, poté byly na programu technické sestavy a poslední, necelá hodina byla určena ještě pro nácviky v chráničích.

Další soustředění čeká všechny členy reprezentace v 16. – 18. února 2018 a věříme, že všichni reprezentanti už teď poznali, v čem mají mezery a co mají do příštího soustředění zlepšit.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI