Bulletin svazu

VÝUKA: Online trenérské testy nejen pro trenéry v taekwondu ITF

2. 4. 2020 Marek Lazor

Jedním z požadavků pro získání licence trenéra Českého svazu taekwon‑do ITF může být i úspěšné složení testu ze specializace taekwonda ITF.

Trenérské testy si můžete kdykoli nanečisto a libovolněkrát včetně automatického vyhodnocení vyzkoušet také on-line na stránkách Českého svazu taekwon‑do ITF.

Prověřte si tak ihned své aktuální znalosti nejen technik taekwonda, ale i historie Koreje, života zakladatele, korejského genrála Choi Hong‑hie a mnohé další.

Test pro 3. trenérskou třídu (licence C) obsahuje 60 otázek z teorie taekwonda ITF na 1. dan. Pro úspěšné složení testu musíte mít správně alespoň 50 odpovědí. Tento test mohou dle svého uvážení využít mezinárodní instruktoři při školeních žadatelů o 3. trenérskou třídu.

Test pro 2. trenérskou třídu (licence B) obsahuje 60 otázek z teorie taekwonda ITF na 1. dan a 10 otázek z teorie taekwonda ITF na 2. dan. Pro úspěšné složení testu musíte mít správně alespoň 60 odpovědí, avšak v otázkách na 2. dan můžete mít maximálně 2 chyby.

Všechny odpovědi na testové otázky je možné najít ve svazových výukových materiálech.

Aktuálně i můžete vybrat, zda si necháte vygenerovat písemný test, který si můžete včetně správných odpovědí vytisknout a pak někde v klidu vyplnit.

Druhá možnost je pak vyzkoušet si on-line testy na 3. nebo 2. trenérskou třídu. Ty Vám systém na konci automaticky zkontroluje a sdělí, jak moc jste byli v odpovědích úspěšní.

Pokud máte zájem si své znalosti vyzkoušet, navštivte svazovou sekci Trenérské testy na www.taekwondo.cz.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI