Bulletin svazu

Únorové soustředění reprezentace České republiky v taekwondu ITF ve sportovním centru ČUS v Nymburce

12. 2. 2019 Hana Šiveňová

Ve dnech 8.2. – 10. 2. 2019 proběhlo letošní druhé společné soustředění České sportovní reprezentace v taekwondu ITF, tentokrát ve sportovním centru ČUS v Nymburce.

První den soustředění, v pátek 8. 2. 2019, byl po odpoledním dojezdu do Nymburka zaměřený především na speciální přerážecí techniky, cvičení s expandery a čas zbyl i na několik kol volného sportovního boje.

Sobotní dopoledne bylo již pestřejší a reprezentanti měli možnost absolvovat dvouhodinový intenzivní fyziologický seminář s Mgr. Martinem Svitkem (5. dan, škola Sonkal) zaměřený na kompenzační cvičení, stabilizaci středu těla a prevenci cviků proti zranění.

Tato cvičení byla přínosem nejen pro reprezentanty, ale i pro přítomné trenéry. Tímto ještě jednou Martinovi mockrát děkujeme a těšíme se na další možnost a příležitost si jeho semináře zopakovat.

Pro informaci Martin povede celodenní intenzivní semináře také na svazovém intenzivním soustředění, které se uskuteční 8. – 10. 3. 2019 na Lipně. Tento svazový seminář, který má po navýšení aktuální kapacitu 70 míst, je již skoro naplněn a pro zájemce zbývá posledních pár míst. Propozice jsou k dispozici ve svazovém kalendáři.

Po skončení fyziologického semináře začal během několika minut již opět trénink a to nejprve základních technik, kopů a technických sestav, poté již zasloužený oběd a pár hodin odpočinku před večerním testováním.

Odpolední trénink byl pro reprezentanty o něco náročnější, začalo se motorickými testy, nácviky na sportovní boj (matsogi), opět cvičení s expadery, samotný sportovní boj a na závěr několik kol pro zlepšení fyzické zdatnosti.

Po ukončení tréninku následoval rychlý přesun do jídelny a poté zasloužená regenerace v bazénu, vířivce a sauně.

Nedělní dopolední trénink se rozdělil na dvě poloviny, technický trénink a opět sportovní boj, poté již cesta domů a příští týden si reprezentanti vyzkouší první ostrý start v tomto roce, a to na Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF v Brně.

Hana Šiveňová
trenérka státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI