Bulletin svazu

Školení národních rozhodčích skupiny C v taekwondu ITF v Praze

8. 1. 2018 Jiří Teslík

Ve dnech 5. – 6. ledna 2018, hostila ve svém centru na pražském Chodově, škola GBHS školení národních rozhodčích skupiny C, pořádané Českým svazem taekwon‑do ITF a organizované oddělením rozhodčích. Vše pod osobním vedením hlavního rozhodčího svazu, Bc. Jiřího Teslíka a regionálního hlavního rozhodčího pro Prahu a střední Čechy, Ondřeje Vrábla.

Školení národních rozhodčích pro všechny zájemce realizuje svaz nyní přímo ve Vašich regionech, takže kandidáti nemusí cestovat a řešit ubytování. Zanedlouho se uskuteční obdobné školení v jihočeském Lišově (19. – 20. 1. 2017) a později na severní Moravě ve Frýdku Místku (2. – 3. 3. 2017)

V Praze se potkalo na školení celkem 22 žadatelů o licenci rozhodčího z 9 středočeských a pražských škol.

Již krátce po nabytí účinnosti nově aktualizované soutěžní směrnice č. 10 k 1. 1. 2018 se tyto změny všichni účastníci na školení dozvěděli. Jsou tak připraveni zodpovědně a správně posuzovat výkony vašich cvičenců na všech svazových soutěžích.

Po pátečním a ranním sobotním teoretickém bloku, kde padala celá řada praktických a věcných dotazů od nových, ale i zkušenějších rozhodčích, se všichni přesunuli do tělocvičny k praktickému nácviku procedury i posuzování v technických sestavách i sportovním boji.

Všichni účastníci si postupně osobně vyzkoušeli nelehkou práci středového rozhodčího v praxi, pod dohledem a s připomínkami od obou školitelů.

Závěr školení patřil již tradičně kontrolnímu testu ze znalosti pravidel a po jejím úspěšném napsání se mohou rozhodčí těšit nejen na dvojnásobné odměny, ale také nově na rozhodcovské licence platné po dobu tří let.

Děkujeme za váš zájem o práci svazových rozhodčích.

Bc. Jiří Teslík
hlavní rozhodčí Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI