Bulletin svazu

Semináře ČOV pro neolympijské sporty se zúčastnilo 42 zástupců ze 33 sportovních svazů

12. 7. 2018 Tomáš Komrska

Komise neolympijských sportů Českého olympijského výboru pod vedením místopředsedy ČOV Filipa Šumana uspořádala 12. června 2018 v Centru pohybové medicíny v Praze seminář pro neolympijské svazy (ČKSOI). Zúčastnilo se ho 42 zástupců ze 33 sportovních svazů.

Seminář se nesl ve velmi otevřené atmosféře a byl platformou pro užitečnou výměnu informací, což bylo patrné i z diskuzí v rámci workshopu v menších skupinách k jednotlivým tématům.

Těmi hlavními tématy byly řízení svazu bez profesionálních zaměstnanců, tedy problematika svazů postavená na dobrovolnících, pořádání mezinárodních akcí (co to svazům přináší, jaké jsou zdroje financování) a komunikace směrem k oddílům a členům.

„Byli jsme už před seminářem velmi příjemně překvapeni, jak velký byl zájem ze strany svazů. Pozitivní ohlasy nám ukázaly, že podobné aktivity mají smysl,“ řekl Filip Šuman, místopředseda ČOV a předseda Komise neolympijských sportů.

„Musím ocenit otevřenost, se kterou svazy k semináři přistoupily. Nejvíc to bylo poznat na příkladu porovnávání finančních podmínek zaměstnanců nebo funkcionářů v jednotlivých svazech. Právě vzájemné srovnání a možnost zjistit, jak moc se české svazy mezi sebou v některých věcech liší, bylo hodně inspirující. Stejně jako sdílení společných problémů,“ doplnil Filip Šuman.

Mezi přednášejícími, kteří uváděli jednotlivá témata, byli např. František Nejedlo (biliard), Viktor Novotný (šachy), Jan Přikryl (šipky), Gabriel Waage (softbal), Jan Bloudek (horolezectví), Filip Šuman (florbal) a Jitka Literová (aerobic).

Za Český svaz taekwon‑do ITF se semináře osobně zúčastnili generální sekretář svazu, Ing. Tomáš Komrska a asistentka sekretariátu Petra Rouhová, DiS., a to především vzhledem k našemu pořadatelství mistrovství Evropy v taekwondu ITF v roce 2020 v Praze.

Rádi se určitě zúčastníme i dalších obdobných společných seminářů ČOV i ČUS společně s ostatními sportovními svazy.

Ing. Tomáš Komrska
generální sekretář Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI