Bulletin svazu

Regionální technický seminář taekwonda ITF na severní Moravě

4. 6. 2018 Marek Lazor

V úterý, 29. května 2018, hned po skončení svazových zkoušek na vyšší technické stupně školy taekwon‑do ITF Opava, se uskutečnil ve sportovní hale slezského gymnázia v Opavě další z řady pravidelných svazových regionálních seminářů s velmistrem Hwang Ho‑jongem.

Přestože prakticky nová sportovní hala byla připravena pojmout i více jak 100 studentů, na seminář jich zde dorazilo tentokrát jen šestnáct. Velmistr Hwang využil velkého prostoru a přítomných branek a místo krátkého zahřátí povolil krátký fotbalový zápas. Hned po něm a po rozcvičce se již přistoupilo k vlastní výuce.

Velmistr Hwang první část semináře zaměřil opět na aplikaci vybraných technik taekwonda, tak aby je studenti uměli nejen správně zacvičit, ale také případně použít.

Ve druhé části semináře se všichni účastníci rozdělili do skupin podle technických stupňů a cvičili technické sestavy na vyšší technický stupeň. Velmistr Hwang se snažil mezi skupinami střídat a upozorňovat na ty největší chyby, které viděl.

Vzhledem k velmi vysokým teplotám nejen v hale, ale i venku, protože slibované bouřky se Opavě nakonec opět vyhnuly velkým obloukem, byli všichni studenti na konci semináře propoceni prakticky všude.

Svazový regionální seminář v nové sportovní hale v Opavě se určitě osvědčil a my už se těšíme, že si zde v brzké době budeme moci opět společně zacvičit. A třeba ji příště zaplníme úplně celou.

Tak nezůstávejte doma a přijďte si jednou měsíčně ve svém regionu zacvičit osobně s korejským velmistrem taekwonda ITF, Hwang Ho‑jongem.

Ing. Marek Lazor
vedoucí školy taekwon‑do ITF Ostrava

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI