Bulletin svazu

Prosincový celorepublikový technický seminář v taekwondu ITF v Brně

5. 12. 2018 Marek Lazor

V sobotu 1. prosince 2018 přivítala sportovní hala v Brně na Lužánkách jednu z nejdůležitějších letošních národních technických akcí Českého svazu taekwon‑do ITF. Tím byl celorepublikový technický seminář v taekwondu ITF pod osobním vedením hlavního instruktora svazu, korejského velmistra Hwang Ho‑jonga (9. dan).

Celkem se zde sešlo více jak 120 držitelů červených a pak především černých pásů v taekwondu ITF z celé České republiky.

Vlastní seminář byl rozdělen do tří bloků, přičemž v tom prvním cvičili všichni účastníci společně. Na jeho programu bylo opakování vybraných základních technik rukou i nohou do 1. danu a následně pak pod kontrolou velmistra Hwanga společné cvičení žákovských technických sestav.

Druhý odpolední blok, který začal po obědě a společném focení, rozdělil účastníky semináře na 2 skupiny. Držitelé červených pásků a 1. danů měli na programu především nácvik pohybových, koordinačních a odrazových schopností pod vedením mistra Rostislava Kaňky a Ondřeje Vrábela.

Druhá skupina, ve které byli všichni držitelé 2. a vyššího danu, pak nacvičovala sebeobranu beze zbraně i proti noži s mistrem Martinem Zámečníkem. Zhruba po hodině se pak obě skupiny vyměnily.

Závěrečný, třetí blok semináře byl určen již jen držitelům 4. danu a vyššího. Na programu bylo cvičení nejvyšších technických sestav od Yon-gae do Tong-il.

Děkujeme všem účastníkům tohoto semináře a těšíme se opět na viděnou na dalším, který je již nyní naplánován opět za rok na 30. 11. 2019 v Brně. Do té doby můžete mimo své aktivity ve školách pravidelně navštěvovat každý měsíc svazový technický seminář ve svém regionu, případně se účastnit dalších svazových technických akcí (fyziologické semináře s Mgr. Martinem Svitkem, trenérské i učitelské víkendy ap.).

Společná technická sestava Won-hyo:

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI