Bulletin svazu

Osvěžte si začátek školního roku a podzimu setkáním na trenérském víkendu na Moravě!

4. 9. 2019 Martin Svitek

Začíná nový školní rok a s tím se většina trenérů a učitelů taekwonda vrací do běžného režimu péče o své žáky.

Na začátek října, na víkend 4. – 6. října 2019, jsme s podporou Českého svazu taekwon‑do ITF, technického oddělení svazu a Taekwon‑do clubu Brno naplánovali trenérský víkend pro zvláště moravské učitele. Vítání však budou samozřejmě instruktoři i asistenti z celé republiky.

Páteční a sobotní program bude v mojí režii zaměřený na zpestření strečinku, testy trupové stabilizace, "rozvnímávací" cvičení pro sebeobranu a také na "ozdravění" kopů.

V sobotu večer a v neděli pak naváže Ing. Marek Lazor s projekcí a přednáškou „Život generála Choi Hong‑hi, historie taekwonda i ITF“, doc. PhDr. Bc. Zdenko Reguli, Ph.D., s příspěvkem „Dlouhodobý rozvoj sportovce z pohledu bojových umění“ s ukázkami a cvičením, MUDr. Marián Harničár s interaktivní přednáškou „Nejčastější typy úrazů v úpolových sportech. Lze jim předcházet?“ a Mgr. Kateřina Kottková prakticky uvede možnosti kinesiotapingu.

Věřím, že vzájemné setkání trenérů může našemu taekwondu jedině prospět a bude obohacující pro všechny strany.

Podobně koncipovaný jarní seminář v jižních Čechách byl podnětný technicky i společensky.

V případě dotazů k technickému obsahu mé části, případně návrhů, co byste v rámci semináře rádi probrali, mě neváhejte kontaktovat na .

Detailní propozice i s odkazem na přihlášení jsou dostupné v kalendáři zde na webu.

Mgr. Martin Svitek, fyzioterapeut
škola taekwon‑do ITF Sonkal
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI