Bulletin svazu

Na letošní první svazovou soutěž v taekwondu ITF se do Brna přihlásilo rekordních 297 závodníků z 26 škol

14. 2. 2019 Kamil Šamal

Již tento víkend 15. až 16. 2. 2018 proběhne ve velké sportovní hale Univerzitního kampusu Masarykovy Univerzity v Brně 1. kolo Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF.

Přesto, že letošní soutěžní sezóna teprve začíná a letošní mezinárodní Czech OPEN 2019 v taekwondu začne až 1. března 2019, přihlásilo se na pohár rekordních 297 závodníků z 26 sdružených subjektů svazu.

Soutěžit se bude v technických sestavách a ve sportovním semikontaktním boji, a to ligovým způsobem, tedy ve skupinách každý s každým.

Spousta závodníků si tak může otestovat formu ještě před Czech OPEN 2019, kde už bude mimo české závodníky startovat také mnoho reprezentantů ze zahraničí.

Největší výpravou na letošním poháru budou mít domácí závodníci ze školy taekwon‑do ITF Brno, a to celkem 63 závodníků a za nimi následuje škola taekwon‑do ITF Karviná s 23 závodníky.

1. kolo Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF je letošní první soutěží, na které si mohou úspěšní závodníci také připsat první body do celoročního Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF

Za zlatou medaili získá každý úspěšný závodník 3 body, za stříbrnou 2 a za bronzovou 1 bod do tabulky.

Z předběžného harmonogramu můžete vyčíst, že se začne soutěžit od těch nejmenších až nakonec po seniory.

Vzhledem k velkému počtu závodníků bude celý sobotní závodní den velice dlouhý a předběžný konec je na základě přihlášek odhadnut na 20:45 hodin.

Těšíme se na vás.

Ing. Kamil Šamal
vedoucí Soutěžního oddělení Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI