Bulletin svazu

Moravia OPEN 2017 v taekwondu ITF

9. 10. 2017 Kamil Šamal

Tento článek byl převzat z předchozí verze webu, a proto prosím omluvte případné chybné formátování textu nebo chybějící obrázky. Na převodu všech článků na novou verzi se usilovně pracuje.

fotoLetošní ročník mezinárodní soutěže v taekwondu ITF je za námi. I letos se turnaj uskutečnil v nádherné hale Trojhalí Karolina. 29 výprav, 7 států a hlavně 312 závodníků si přijelo otestovat formu před následujícími závody. Z důvodu právě proběhlého Mistrovství světa sice nepřijely všechny výpravy, se kterými hlavní organizátor počítal, ale i tak se zúčastnily tyto státy: Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko a Česká republika. V sobotu se představili na 5 rinzích seniorští a juniorští závodníci. Ti byli poprvé na české půdě rozděleni na mladší a starší kategorie. A přesto, že se tak snížil počet bojovníků v jednotlivých „pavoucích“, tak si rozhodně všichni zazávodili. Jestli jsme loni hodnotili slovinskou reprezentaci jako velice silnou, tak letos přijeli ještě se silnějším týmem. V bojích dominovali právě Slovinci a taky Bulhaři. Jejich souboje byly ozdobou turnaje. Specialitou Moravie open je matsogi a pointfighting bez rozdílu vah pro seniory. Letos byl v těchto disciplínách velice úspěšný bulharský bojovník Lubomír Bakalski. V matsogi podlehl ve finále Adamovi Chlebkovi z Karviné, ale v pointfightingu už vyhrál, kdy ve finále porazil frýdeckého Dalibora Pantlíka. Nakonec jsme v sobotu skončili ve 21:00 a vše se začalo chystat na další den. V neděli se kromě klasických disciplín a pointfightingu, představili závodníci i v boji s pěnovými tyčkami a nejmenší soutěžili i v kopech na rychlost a ve vymyšlených sestavách. I v neděli se průběh soutěže držel předběžnému harmonogramu a mohlo se vyhlašovat nejúspěšnější jednotlivce a výpravy. Po vyhlášení nejednu výpravu čekala ještě velice dlouhá cesta domů. Už dnes spoustu dalších výprav z dalších států slíbilo účast na pátém ročníku. Jako hlavní organizátor chci poděkovat generálním partnerům Českému svazu Taekwon-Do ITF a společnosti Trojhalí, hlavnímu partnerovi statutárnímu městu Karviná a za sponzoring firmě IPPON. Dále děkuji všem rozhodčím, organizátorům, rodičům. koučům a závodníkům za předvedené výkony a za pomoc. Výsledky z Moravia OPEN 2017 se samozřejmě započítají do žebříčku Českého svazu Taekwon-Do ITF 2017 - TOP ten ligy. Těším se na Vás zase za rok.

Ing. Kamil Šamal hlavní organizátor
Nejúspěšnější jednotlivci: Mini chlapec: Sebastian Ševčík, Karviná (ČR) Mini děvče: Linda Trčková, Brno (ČR) Mladší žák: Radim Hložek, Ildong (ČR) Mladší žákyně: Ševčíková Adéla, Silla (ČR) Starší žák: Lukáš Pavelek, Opava (ČR) Starší žákyně: Pija Zoja Glavnik, Slovenia (Slovinsko) Mladší junior: Jakub Tvardek, Karviná (ČR) Mladší juniorka: Vendula Bluchová, Frýdek – Místek (ČR) Starší junior: Adam Jaroš, SK Pedagog (ČR) Starší juniorka: Anežka Čurdová, Třeboň (ČR) Senior: Adam Chlebek, Karviná (ČR) Seniorka: Martina Kopecká, Silla (ČR) Nejúspěšnější výpravy: 1. Taekwon-Do ITF Karviná (144 bodů) 2. Slovenia (78 bodů) 3. ITF union Polska (62 bodů)

Propozice Přihláška Výsledky

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI