Bulletin svazu

Mistrovství České republiky 2019 v taekwondu ITF přivítá o víkendu v Nymburce 410 závodníků za 32 škol!

7. 11. 2019 Kamil Šamal

Už zítra, v pátek 8. 11. 2019, se sjede do sportovního centra ČUS v Nymburce elita českého taekwonda, která se bude ucházet o tituly mistrů České republiky za rok 2019.

Zároveň výsledky tohoto mistrovství pravděpodobně rozhodnou o vítězích Žebříčku Českého svazu Taekwon‑do ITF v roce 2019.

Na klání, které potrvá oba víkendové dny, se celkově přihlásil rekordní počet, a to přes 410 soutěžících a přes 440 startů. Jistě tomu přispěl fakt, že každý vítěz mistrovství ČR se se může automaticky nominovat na Mistrovství Evropy 2020, které se bude od 19. dubna příštího roku konat právě u nás v České republice, a to přímo v Praze.

Tradičně největší výpravu přihlásila škola Ge-baek Hosin Sool, a to 132 startů. I další největší výpravy už tradičně přivezou školy jako Karviná (45 startů), Brno (31), Sonkal (29) nebo Silla Kolín(27).

Celkem se V Nymburce představí závodníci ze 32 škol z celé České republiky. Všichni budou držitelé minimálně modrých pásů, ale hlavně se představí velká spousta držitelů stupně s označením DAN, včetně české státní reprezentace.

V sobotu se po slavnostním nástupu rozjede soutěž všech žáků, seniorů a veteránů. Součástí sobotního nástupu bude také tradiční odměnění vítězů velké letní svazové fotosoutěže. Jako první se dopoledne představí senioři, seniorky spolu s mladšími žáky a žákyněmi.

V neděli pak budou pokračovat všichni juniorští závodníci. V nedělních odpoledních hodinách se pak vyhlásí nejúspěšnější škola MČR 2019.

Můžeme se těšit na mnoho zajímavých duelů. Loni musel žák Ondřej Faltin porazit mezi staršími žáky v technických sestavách kup přes 30 soupeřů. Tento rok je v této kategorii přihlášeno 50 starších žáků. Vítězství v takové konkurenci bude znamenat opravdu zaslouženou nominaci na ME 2020.

Na tatami se opět představí aktuální mistr světa 2019 ve sportovním boji do 90 kg, Vojtěch Fiala z Třebíče. Ten v této disciplíně ještě mezi seniory na mistrovství republiky nikdy neprohrál. O absolutní neporazitelnost mezi seniory přišel letos na Czech open, kde se povedlo pokořit tohoto bijce Adamovi Chlebkovi.

Pokud loni okořenily MČR v Brně seniorky ze školy Hwarang, které spolu sestavily tým z úspěšných reprezentantek z dob minulých, tak i letos se můžeme těšit na spoustu zajímavých jmen.

Ta nejzajímavější najdeme mezi veterány. Matadoři a bývalí reprezentanti, jejichž soupeři nesnášeli jejich přímočarý styl boje, Lukáš Martiník nebo Michal Kobylarz. Nebo jedny z nejúspěšnějších reprezentantek z let, kdy rok ještě začínal jedničkou, Radka Heydušková a Jana Lazorová.

A spousta dalších bývalých reprezentantů nebo aktuálních trenérů se představí na letošním vrcholu českých závodů. Třešničkou na dortu může být také exhibiční zápas, ve kterém se představí reprezentant Japonska.

Určitě se máme na co těšit. Zajímavé bude sledovat i počínání juniorských reprezentantů, kteří se přihlásili kvůli nominace na ME 2020 i mezi seniory.

Po oba dva dny mistrovství se bude přímo v hale opět natáčet TV štáb TAEKWON‑DO MAGAZÍNU TV Sport5. Pokud se nebudete moci přijet podívat do Nymburka osobně, budete moci sledovat celé mistrovství prostřednictvím on-line přenosu.

ON-LINE přenosy MČR 2019 v sobotu 9. listopadu 2019 na youtube.com:
Kamera 1: youtu.be/q6kgawsZ-UA
Kamera 2: youtu.be/kqOwLRG6NHA
Kamera 3: youtu.be/jqzoZWynxhI

ON-LINE přenosy MČR 2019 v neděli 10. listopadu 2019 na youtube.com:
Kamera 1: youtu.be/-yOg0Qt2SKY
Kamera 2: youtu.be/byZu9T0pvaM
Kamera 3: youtu.be/Ts4ER8w3o3g

Pokud ještě nemáte program na víkend 9. – 10. listopadu 2019, přijeďte se podívat do Nymburka na ty nejlepší, jak se připravili na letošní mistrovství České republiky v taekwondu ITF.

Vstup je volný.

Těšíme se na vás

Ing. Kamil Šamal
vedoucí Soutěžního oddělení Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI