Bulletin svazu

Letošní dubnový slovenský Nitra CUP 2019 v taekwondu ITF ovládly české výpravy!

13. 5. 2019 Marek Lazor

V sobotu 27. dubna 2019 proběhl ve velké sportovní hale v Nitře na Slovensku již 12. ročník mezinárodní soutěže NITRA CUP v taekwondu ITF. Zúčastnili se jej závodníci ze Srbska, Maďarska, Slovinska, České republiky a samozřejmě Slovenska.

Pořadatelé udělali maximum práce, aby byl letošní ročník ještě výrazně kvalitnější než v letech minulých. Také z tohoto důvodu na turnaj pozvali prezidenta ITF, prof. Ri Yong-sona, který nabídku přijal a soutěže se osobně zúčastnil. Turnaj v dopoledních hodinách navštívil navíc také pozvaná primátor města Nitra, pan Marek Hattas. A nakonec zde nemohl osobně chybět ani legendární postava Nitry, silák Corgoň.

Český svaz taekwon‑do ITF vyslal na tuto soutěž v rámci přípravy na letošní srpnové mistrovství světa v Bulharsku část juniorské reprezentace a akce se pracovně zúčastnil také prezident našeho svazu. Svou účastí podpořil tuto soutěž ještě dalších 5 českých škol taekwonda.

Celkem se tak počet závodníků přiblížil počtu 200. Soutěžilo se zde ve všech 3, respektive 4 disciplínách taekwonda (technické sestavy, sportovní boj, speciální techniky a dospělí také v silovém přerážení).

Vlastní soutěž probíhala také s podporou českých rozhodčích po celý sobotní den a v jeho závěru již byly známy všechny výsledky. Podívejte se na jména nejúspěšnějších jednotlivců:

  • Žákyně – Štellnerová Klaudie, taekwon‑do ITF Karviná
  • Žák – Gemeri Erik, Taekwon‑do Academy Slovensko
  • Juniorka – Čurdová Anežka Viktorie, státní reprezentace ČR
  • Junior – Veškrna Jan, taekwon‑do ITF Sonkal
  • Seniorka – Štekerová Tereza, taekwon‑do ITF Sonkal
  • Senior – Hladki Michal, státní reprezentace ČR

Podívejte se také na celkové umístění vítězných výprav:

  1. taekwon‑do ITF Sonkal (CZE) (13 zlatých, 6 stříbrných a 8 bronzových medailí)
  2. Výběr státní reprezentace ČR (CZE) (10–9–10)
  3. taekwon‑do Academy Slovakia (SVK) (5–5–14)

Kompletní výsledky jednotlivců i výprav najdete jako vždy pod článkem.

Celý turnaj byl příkladně zorganizován a my věříme, že jej v příštím roce navštíví ještě více českých závodníků. Slovenská strana se snaží v pořádání turnajů využívat právě náš český model a my jim v tomto budeme i nadále pomáhat.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI