Bulletin svazu

Lednový jihočeský svazový regionální seminář v taekwondu ITF

31. 1. 2018 Milan Prokeš

Letošní první jihočeský svazový regionální seminář v taekwondu ITF, který byl určen pro všechny držitele 2. danu nebo vyššího, se uskutečnil v pátek 26. ledna 2018 ve Velešíně.

Zúčastnilo se jej celkem 16 instruktorů i jejich asistentů ze škol taekwonda ITF z Třeboně, z Lišova, Tong-il z Českých Budějovic a z domácího Velešína.

Vzhledem k nepřítomnosti velmistra Hwang Ho‑jonga v České republice, který se již nyní připravuje za vedení ITF na svou účast na zimních olympijských her v korejském Pyeongchangu, vedl tento seminář mistr Rostislav Kaňka (7. dan).

V první části semináře se chtěl věnovat procvičování vyšších sestav a ve druhé, nácviku sebeobrany.

Po krátké, ale intenzivní rozcvičce byly vytvořeny dvě skupiny, rozdělené na držitele 2. danu a na ostatní, vyšší dany. První skupina ihned začala s procvičováním vyšších technických sestav od Eui-am a druhá skupina od Hwa-rang.

Ukázalo se, že je důležité vysoké technické sestavy procvičovat častěji, už s ohledem na stoupající úroveň nositelů černých pásů a sjednocení technik. Druhá skupina tak nakonec potřebovala mnohem více času než měla vyhrazen a tak první skupina začala s tréninkem sebeobrany sama.

Na závěr semináře poděkoval mistr Rostislav Kaňka všem zúčastněným a představil už také program na únorové jihočeské regionální semináře, které budou stále ještě bez účasti velmistra Hwang Ho‑jonga.

Ing. Milan Prokeš
vedoucí školy taekwon‑do ITF Velešín
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI