Bulletin svazu

Lednový Čestlický pohár 2019 v taekwondu ITF

4. 2. 2019 Jaroslav Vomáčka

V neděli 27. 1. 2019 uspořádala Škola Taekwondo ITF NA-MU ve spolupráci se Školou Taekwon‑do Hwa-Rang, z.s. regionální soutěž v technických sestavách taekwonda ITF. Soutěž byla určena pro žákovskou a juniorskou věkovou skupinu a seniory do 23 let.

Tato soutěž byla první ze soutěží regionálního projektu, který vytvořily obě školy pro rok 2019. Cílem projektu je zapojit především ty členy škol, kteří zatím nemají odvahu zúčastnit se některých z velkých celorepublikových soutěží pořádaných Českým svazem taekwon‑do ITF.

Čestlického poháru se zúčastnilo celkem 97 soutěžících ze Školy Taekwon‑do Hwa-Rang, z.s., Školy Taekwondo ITF NA-MU a Škola Taekwon‑do Dan-Gun, z.s.

Celá soutěž byla rozdělena na mladší a starší žáky, mladší a starší juniory a seniory do 23 let.

Soutěžící byli rozděleni do skupin, se systémem soutěže každý s každým. Díky velkému počtu rozhodčích jsme soutěžili na třech rinzích.

Po ukončení každé kategorie byli soutěžící v žákovské skupině ohodnoceni medailí a diplomem, v juniorech a seniorech pak diplomem.

Pro nás, organizátory tohoto projektu, je potěšitelné, že proběhlá soutěž měla velmi kladný ohlas především u doposud nezávodících členů našich škol.

Soutěž proběhla bez velkých potíží s velkou časovou rezervou a z tělocvičen slyšíme, že se děti těší na další regionální soutěž, kterou pořádáme v sobotu 23. února 2019 v hale ZŠ Týnec nad Sázavou.

Jaroslav Vomáčka
vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI