Bulletin svazu

Květnový Týnecký pohár 2019 v taekwondu ITF

30. 5. 2019 Jaroslav Vomáčka

V neděli 26. 5. 2019 uspořádala škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s. ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU v letošním roce již pátou regionální soutěž v technických sestavách.

Tato soutěž proběhla ve sportovní hale ZŠ v Týnci nad Sázavou a byla určena pro žáky, juniory a seniory do 23 let.

Týneckého poháru se zúčastnilo celkem 96 soutěžících ze školy Taekwon‑do Hwa-Rang, z.s., školy Taekwondo ITF NA-MU, školy Taekwon‑do Dan-Gun, z.s. a školy taekwon‑do ITF Dallyon, z.s..

Opět bylo skoro 80 soutěžících z řad mladších a starších žáků. Poprvé jsme na této soutěži zařadili týmové sestavy pro žáky a juniory.

Oproti svazovým soutěžím jsme v kategorii žáků spojili mladší a starší žáky dohromady. Do týmu mohli vedoucí oddílů přihlásit soutěžící od technického stupně 8. kup. Hlavním kritériem v soutěži týmů byla týmová souhra, proto měly jednotlivé týmy zakázány choreografie.

Týneckého poháru se zúčastnilo 8 týmů (5 žákovských a 3 juniorské). Po vyhlášení této kategorie, jsme před soutěží zaznamenali zájem dětí o tuto disciplínu a doufáme, že se při další soutěži zvýší počet týmů. Také v soutěži týmů se soutěžilo ve skupinách, systémem každý s každým.

Díky velkému počtu rozhodčích jsme soutěžili na třech rinzích a soutěž jsme i s registrací zvládli za tři hodiny. Po ukončení každé kategorie jsme soutěžící ohodnotili pohárem (medailí) z perníku a diplomem.

Soutěž proběhla bez velkých potíží a za to velký dík všem, kteří se podíleli na organizaci této soutěže. Další velký dík patří rodičům našich svěřenců, kteří nezištně pomáhají, pečou dobroty a jsou velkou součástí v organizování těchto soutěží.

Další regionální soutěž budeme pořádat ve sportovní hale v Týnci nad Sázavou pod názvem Týnec CUP již v sobotu 15. 6. 2019.

Jaroslav Vomáčka
vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI