Bulletin svazu

Fyzioterapeutické svazové semináře pro instruktory i trenéry taekwonda ITF budou s Mgr. Martinem Svitkem pokračovat také v roce 2018

11. 1. 2018 Martin Svitek

Tento článek byl převzat z předchozí verze webu, a proto prosím omluvte případné chybné formátování textu nebo chybějící obrázky. Na převodu všech článků na novou verzi se usilovně pracuje.

fotoPrvní rok celodenních regionálních seminářů o hlubší práci s tělem v taekwondu je za námi. Vzpomínka na únavu při nočních návratech bledne a zůstává jen spokojenost, že čas o víkendech strávený „prací“ snad k něčemu byl. Moc mě těší, že na všech těchto seminářích byla cítit pohoda a zájem. A taky respekt, i když se semináře účastnili i držitelé vyšších technických stupňů dan, než jsem já, s více získanými medailemi, více odcvičenými lety nebo případně kombinací všeho. Celkově se všech 6 regionálních celodenních seminářů o hlubší práci s tělem v taekwondu zúčastnilo 85 členů našeho svazu, mezi nimiž bylo celkem 16 mezinárodních instruktorů. Ale stejně tak mě těšilo, že cítím čerstvý zájem a „drajv“ naopak těch o hodně mladších. Zpětná vazba vlastně byla jen pozitivní a někdy s velmi podnětnými komentáři, co by všechny zajímalo příští rok. Takže v letošním roce je v plánu tento celodenní seminář polovičně změněný. Dopoledne se bude výuka opakovat, aby i noví pochopili, o co mi jde a jaké jsou ty principy, které se v tréninku snažím předávat. A druhá polovina už bude zásobník cviků ve formě pestrého a někdy i celkem náročného cvičení. Mix nápadů pro dynamický strečink, posilování, práci na rozvnímání pro hosinsool, a opomíjený korektivní strečink. Zní to trochu jako guláš, já vím, ale ty principy tomu dají řád, takže to bude fakt fajn guláš. Uvidíte ... Termíny seminářů v jednotlivých regionech budou postupně zveřejněny i s propozicemi ve svazovém kalendáři a zašleme je také na školní e-maily. Ten jihočeský bude na popud Milana Prokeše navíc ve formě celého víkendu v termínu 23. až 25.3.2018 a bude otevřený samozřejmě pro zájemce ze všech regionů.

Mgr. Martin Svitek V. dan, Sonkal Praha

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI