Bulletin svazu

Dubnový regionální technický seminář v taekwondu ITF na severní Moravě

9. 5. 2019 Marek Lazor

Každoročně je 11. duben pro taekwon‑do ITF velmi významným dnem, protože tohoto dne bylo v roce 1955 v Koreji veřejnosti představeno nové moderní umění sebeobrany, které dnes zná celý svět pod názvem taekwon‑do.

Na severní Moravě tento den oslavili společným svazovým regionálním seminářem v taekwondu. Bohužel se z něj na poslední chvíli omluvil velmistr Hwang Ho‑jong, proto pověřil jeho vedením mistního mezinárodního instruktora Michala Opuszynského (6. dan).

Seminář se uskutečnil ve dvou tělocvičnách, kdy v jedné cvičili s Michalem Opuszynskim všichni držitelé technického stupně 3. dan a nižší. Ve druhé tělocvičně se pak připravovali na své následující červnové zkoušky držitelé 4. danu a vyššího.

Na programu hlavního semináře pak byla opět aplikace teorie síly generála Choi Hong‑hi do všech technik taekwonda. Na konci semináře pak zbyl ještě čas na procvičení alespoň několika technických sestav.

Další svazový regionální technický seminář na severní Moravě proběhne opět za měsíc a to již za přítomnosti velmistra Hwanga.

Ing. Marek Lazor
vedoucí školy taekwon‑do ITF Ostrava

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI