Bulletin svazu

Čtvrtý den

10. 4. 2014 Jana Koziarová

Tento článek byl převzat z předchozí verze webu, a proto prosím omluvte případné chybné formátování textu nebo chybějící obrázky. Na převodu všech článků na novou verzi se usilovně pracuje.

foto

Dopoledne:

Dnešní dopoledne a zároveň první soutěžní den, začal pro české barvy velmi dobře. Nejprve na tatami nastoupili junioři I. Dan, kteří hladce přecházeli z obou stran pavouka. Jirku Nováka zastavil až ruský závodník v semifinále a tak si ukořistil pěkné třetí místo. Z druhé strany nekompromisně sekal své soupeře po uších frýdecko-místecký borec Dalibor Pantlík, který bez sebemenšího zaváhání ukořistil nádhernou zlatou medaili. Téměř ve stejný okamžik již na jiném zápasišti probíhal zápas juniorek I. Danů, kde naši Elišku Hradílkovou těsně před medailí zastavila později vítězná Ruska. O kousek dále se však podařilo dojít Anně Nevludové, která svým výkonem vybojovala pěkné třetí místo. Na zápasišti číslo 1 probíhaly již zápasy našich seniorů, kde jako první bez ztráty jediné kytičky (tj. vždy 5:0) doslova vyházel všechny soupeře Taivan Munkhbaatar a odnesl si tak krásnou zlatou medaili z technických sestav I. Danů. O kousek vedle již Filip Gavlas ničil své soupeře, avšak osudným se mu stal ve finále španělský závodník, se kterým nejprve Filip remizoval a v prodloužení bohužel podlehl a zůstal na krásné stříbrné pozici. Po ukončení těchto bojů se již pro české barvy zahájili nepřerušené zlaté žně. Téměř v rozmezí několika minut začaly padat zlaté medaile. Jako první si svou zlatou vybojoval Jarda Mašek (veterán II. Dan), který opět po několika letech nastoupil na mezinárodní závody, avšak tentokrát v kategorii veteránů. Další kdo si odnesl svou zlatou placku byl Jan Chaloupka (senior III. Dan), který opět potvrdil, že patří nekompromisně ke špičkám technických sestav v Evropě. Poslední na koho jsme ještě čekali, byly naše dvě seniorky Martina Kopecká (seniorky II. Dan) a Kateřina Kolářová (seniorky I. Dan). Obě děvčata cvičily téměř ve stejný okamžik a podávaly přímo excelentní výkony. Jako první se mohla ze zlaté medaile radovat Kateřina Kolářová, které se konečně podařilo prolomit nekonečnou šňůru bronzových medailí a ve finále porazila bulharskou závodnici. Poslední českou radostí dnešního dopoledne byla Martina Kopecká, která svým skvělým výkonem roznesla ostatní soupeřky, ve finále udolala ruskou závodnici a konečně se může těšit ze zasloužené zlaté medaile. Všem reprezentantům gratulujeme a držíme palce na odpolední část.

Odpoledne:

Odpolední část soutěžního dne začala ve tři hodiny, ačkoliv týmy společně s veteránskými závodníky již byli v plné přípravě o půl hodiny dříve. Po krátkém, ale intenzivním rozcvičení se nejprve do bojů vrhl Vladimír Samussev (veterán IV. Dan), který nedal šanci nikomu jinému a došel si rovnou pro zlatou medaili. Tím odstartoval rychlý sled událostí v podobě týmových sestav všech věkových kategorií. Nejprve započaly své úsilí juniorky, které vybojovaly třetí místo. Zároveň pak probíhala soutěž týmových sestav juniorů a seniorek. Oby týmy se prodraly až do finále, kde však bohužel podlehli ruské sborné. Tato situace se však vůbec seniorům nelíbila, a proto se pustili do týmové soutěže se vší parádou. Nejprve prošli volným losem, a poté nekompromisně vyřadili Bulhary a ve vytouženém finálovém kláni zdolali KONEČNĚ Rusy!! Poslední tečkou dnešního dne byla naše veteránská závodnice Radka Heydušková, která opět předvedla svou perfektní techniku a porazila tak zkušenou Norskou závodnici. Tím byl dnešní den ukončen s celkovou bilancí 9 – 3 – 3 a na celkovém druhém místě v pořadí států. Zítra nás čeká sportovní boj mladších a starších juniorů/juniorek a pomalu se rozjedou seniorské kategorie. Trenérský tým by tímto chtěl poděkovat svým svěřencům za povedený vstup do šampionátu a popřát hodně sil do následujících dnů

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI