Bulletin svazu

Česká výprava poprvé na Romanian Open v taekwondu ITF

21. 6. 2018 Jan Mraček

Ve dnech 15. až 17. června 2018 se juniorská reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF a výběr úspěšných závodníků z českých škol zúčastnili mezinárodního turnaje Romanian OPEN 2018.

Tento evropský turnaj dostal byl letos zařazen mezi A class turnaje v Evropě, proto se zde dala očekávat vysoká kvalita jednotlivých zápasů i závodníků.

Náš autobus vyrazil v pátek kolem 5 hodiny ranní z Brna. Až na malé zdržení na rumunských hranicích jsme dorazili na místo ve 14:30 místního času, došli se ubytovat, zaregistrovat a zvážit.

Dlouhé před závodní odpoledne jsme využili všichni k výletu do nedalekého centra, kde proběhla zmrzlina a focení na místním náměstí. Poté zpět do hotelu, večeře, umýt, vyčistit zuby a spát.

V sobotu ráno v 7:00 hodin jsme se všichni potkali na snídani a po ní už následoval odjezd do haly, kde měly od půl 9 začít závody. Po delším čekání se kolem 9:20 hodin začalo závodit na 5 zápasištích.

Vzhledem k nedostatku rozhodčích se rozhodovaly technické sestavy na 3 rozhodčí místo obvyklých pěti. Našim to však nevadilo a většina postoupila až do finále, kde získali svá prvenství.

Po hodinové polední pauze začalo zahájení, kde tři lučištníci půl hodiny stříleli do terče. Musím uznat, že takové zahájení jsem ještě nezažil. Podle počtu zápasů, které ještě zbývaly, nám bylo jasné, že závody skončí hodně pozdě.

Ve sportovním boji byly k vidění pěkné zápasy od všech našich závodníků. Možná škoda, že proti nastupovali také i žluté a zelené pásky, což u nás k vidění není a hrozilo tak zranění.

V 19:00 hodin proběhla hodinová pauza, ve které se vyhlašovaly výsledky a předávaly medaile. Poté se závody opět rozjely.

Kolem 1:20 hodiny ráno, tak končila poslední disciplína silové přerážení seniorů a následovalo konečné vyhlášení výsledků. Pak odjezd domů a před 10 hodinou ranní jsme v pořádku přijeli zpět do Brna.

Česká republika se zde nakonec umístila na celkovém 1. místě se ziskem 25 zlatých, 17 stříbrných a 10 bronzových medailí.

Eliška Máchová z Třeboně se stala nejúspěšnější starší juniorkou se ziskem 3 zlatých medailí.

Všem zúčastněným moc gratulujeme k výsledkům a děkujeme za úspěšnou reprezentaci českého taekwonda ITF v Rumunsku.

V říjnu nás pak čeká podobný turnaj, který se uskuteční ve Slovinsku a my věříme, že zde narazíme na kvalitní soupeře i organizaci.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI