Bulletin svazu

Česká reprezentace úspěšná v Řecku na King of taekwon‑do 2018

19. 12. 2018 Jan Mraček

Vybraná část české reprezentace ve sportovním taekwondu ITF odcestovala v pátek 14. prosince 2018 na jedny z největších letošních evropských závodů v taekwondu ITF.

V řecké Soluni se letošní A-class soutěže King of taekwon‑do zúčastnilo na 1.500 závodníků ze 17 zemí celého světa. Závody začaly v sobotu ráno bohužel s hodinový zpožděním kolem 10 hodiny.

Začalo se technickými sestavami seniorů a juniorů. V technických sestavách nakonec dokázal zvítězit náš Dalibor Pantlík, když se ve finále kategorie II. dan potkal s dalším českým reprezentantem Adamem Chlebkem.

V seniorkách v kategorii III. dan postoupila až do finále Martina Kopecká, která však nestačila až na řeckou závodnici a skončila na krásném druhém místě. V této kategorii získala ještě bronzovou medaili další naše reprezentantka, Jana Kovářová.

Technické sestavy pomalu končily a rozjela se disciplína sportovní boj. Ani zde se letos naši nijak neztratili. Atraktivních zápasů bylo opravdu hodně a naši postupovali až na medailové pozice.

Výčet medailí z disciplíny sportovní boj:

  • 1. místo: Jakub Tvardek – mladší junioři do 70 kg
  • 1. místo: Tereza Tobolová – mladší juniorky do 60 kg
  • 2. místo: Tereza Štekerová – seniorky nad 77 kg
  • 2. místo: Veronika Rožboudová – mladší juniorky do 45 kg
  • 3. místo: Jana Kovářová – seniorky do 67 kg
  • 3. místo: Martina Kopecká – seniorky do 57 kg
  • 3. místo: Jan Veškrna – mladší junioři do 65 kg

Závody v sobotu končily vítězstvím Terezy Tobolové až kolem jedné hodiny ráno. Neděli jsme strávili tříhodinovým výletem, kdy s námi autobus s průvodkyní navštívil nejkrásnější místa Soluně, nakoukli jsme do haly na soutěž žáků a uspořádali si závěrečné posezení tohoto roku, kde jsme zhodnotili celou sezónu.

V pondělí ráno jsme již vyrazili na letiště a před 16 hodinou dosedli na pražském letišti.

Děkujeme všem zúčastněným za skvělou reprezentaci českého taekwonda, přeji klidné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do roku 2019.

Uvidíme se hned v lednu 11. až 13. 1. 2019 na kondičním soustředění ve Zbraslavicích.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI