Bulletin svazu

Česká reprezentace se představila na exhibičních zápasech v taekwondu ITF poprvé ve Vinnitsye na Ukrajině

20. 5. 2019 Jan Mraček

V pátek 17. května 2019 brzy ráno odcestovalo z pražského letiště šest členů České seniorské reprezentace v taekwondu ITF (Adam Chlebek, Dominik Sluka, Lukáš Frič, Ondřej Postl, Tomáš Zejval a Michal Hladki) společně s hlavním trenérem české reprezentace Mgr. Janem Mračkem vůbec poprvé na Ukrajinu, a to do cílového města Vinnitsye.

Cesta, přestože větší část z ní byla letecky, byla opravdu dlouhá. Jen doprava přes město Kyjev trvala skoro hodinu. Po příjezdu do Vinnitsye, která leží cca 270 jihozápadně od Kijeva, jsme se zvážili, ubytovali a vyrazili na společnou večeři.

V sobotu 18. 5. 2019 zde ve městě Vinnitsye probíhal veliký svátek – Den Evropy.

Uprostřed hlavní magistrály města byl postaven vyvýšený ring, na kterém probíhaly vybrané exhibiční zápasy, které zde představovaly a propagovaly taekwon‑do ITF na vrcholné úrovni. Výběr z České republiky, Bulharska a Běloruska se v jednotlivých zápasech utkal z výběrem Ukrajiny.

Celá akce byla pojata jako velká show, všichni účastníci měli za úkol od pořadatelů i rozhodčích předvést opravdu to nejlepší, co taekwon‑do ITF nabízí. Mělo se upustit od přílišného taktizování, na prvním místě měla být technika, hodně otoček a kombinací.

Po několika zápasech celou akci na chvíli přerušila bouře, ale vše se po hodině zase vrátilo zpět a turnaj mohl pokračovat.

Naši čeští seniorští reprezentanti zde předvedli a ukázali, že opravdu patříme do evropské špičky.

Celá show končila kolem půl osmé večer, poté jsme všichni společně odjeli na večeři. V neděli 19. 5. 2019 jak jinak než opět brzy ráno pak odjezd na letiště do Kijeva, kde na nás čekalo letadlo do Prahy.

Všichni si vezeme z vůbec první návštěvy Ukrajiny opravdu skvělé zážitky a věříme, že jsme zde českému taekwondu, i jako pořadatelské zemi mistrovství Evropy v příštím roce v Praze, udělali velmi dobrou reklamu.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI