Bulletin svazu

Červnové soustředění členů reprezentace ČR ve sportovním taekwondu ITF

27. 6. 2018 Hana Šiveňová

Ve dnech 22. až 24. června 2018 proběhlo, ve sportovním centru ČUS v Brandýse nad Labem, poslední krátkodobé soustředění reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF před letošním mistrovství světa juniorů a veteránů v taekwondu ITF, které proběhne 20. – 27. srpna 2018 v hlavním městě Běloruska, v Minsku.

Tohoto kontrolního víkendového soustředění se poprvé zúčastnili už i letos nově vybraní členové reprezentace.

Celý víkend byl zaměřený především na opravu základních technik rukou i nohou v technických sestavách, dále nácvikové matsogi (sportovní semikontaktní boj) a trénink speciálních přerážecích technik.

V pátek se začalo nácvikem povinných otoček a pohybem pro sportovní boj, potom následovaly speciální přerážecí techniky a závěr úvodního tréninku patřilo lehkému posilování.

Sobotní ráno začalo pro všechny reprezentanty tradičním výběhem kolem blízké řeky a poté už zasloužená snídaně. Dopolední i odpolední trénink probíhal v závodním duchu, reprezentanti si vyzkoušeli ostré starty jako by byli na velké soutěži takřka ve všech disciplínách, na závěr pak ještě všichni absolvovali dvě kola kruhového posilovacího tréninku.

V neděli se trenéři zaměřili na opravu základních technik v technických sestavách a základních kopech v taekwondu ITF, poté už ale celé soustředění skončilo vydatným obědem a šťastnou cestou domů.

Za necelý měsíc již začne dlouhodobá příprava vybraných reprezentantů na srpnové mistrovství světa juniorů a veteránů v taekwondu ITF v Bělorusku.

Hana Šiveňová
trenérka státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI