Bulletin svazu

Červnové nominační soustředění reprezentace ČR ve sportovním taekwondu ITF

24. 6. 2019 Hana Šiveňová

Ve dnech 14. – 16. června 2019 proběhlo ve sportovním centru v Brandýse nad Labem poslední krátkodobé soustředění před přípravou na letošní mistrovství světa, které se bude konat od 24. do 30. srpna 2019 v bulharském městě Plovdiv.

Toto soustředění bylo zároveň nominační i výběrové, kdy trenéři škol, vyslali své nejlepší studenty, aby předvedli své výkony a pokusili se probojovat do širšího výběru reprezentace České republiky.

V pátek začal trénink lehkým zahřátím a protažením, kdy polovina reprezentantů se věnovala speciálním technikám a druhá silovému přerážení. Ve druhé polovině se procvičoval pohyb a nácviky pro volný sportovní boj (matsogi).

V sobotu ráno hned po snídani přijela většina nových taekwondistů, kteří měli zájem o nominaci do reprezentace. Dopolední trénink byl rozdělen na dvě skupiny do obou tělocvičen sportcentra. Tento trénink byl zaměřen hlavně na speciální techniky, silové přerážení, základní techniky a kopy a technické sestavy, kdy reprezentační trenéři hodnotili výkony především nových uchazečů.

Odpoledne bylo směrováno opět hlavně na nácvik sportovního boje i samotný sportovní boj, kdy na konci tréninku bylo novým uchazečům poděkováno za účast a předvedené výkony a v nejbližších dnech přislíbena zpráva o jejich výsledcích.

Pro samotné reprezentanty však tréninkový den neskončil a čekal je ještě jeden trénink, kdy posílily všechny svaly na těle ve třech kolech na kruhovém tréninku, poté již zasloužená večeře, sauna a odpočinek.

Nedělní trénink začal již skoro tradičně začal zahřívací hrou, pokračoval technickými sestavami a cvičením na lapy, a poté již jen vydatný oběd a hurá domů.

Společná dlouhodobá příprava na letošní srpnové mistrovství světa v taekwondu ITF pak začíná 24. července 2019 opět v Brandýse prvním dlouhodobým soustředěním.

Hana Šiveňová
trenérka státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI