Bulletin svazu

6. ročník soutěže Týnec CUP 2019 v taekwondu ITF je za námi

24. 6. 2019 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 15. 6. 2019 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s. ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU 6. ročník týneckých závodů v technických sestavách pod názvem Týnec CUP 2019 v taekwondu ITF.

Pro 6. ročník byl změněn název, protože počítáme u dalšího ročníku s rozšířením disciplín a starý název by nám již nevyhovoval. Tato soutěž proběhla ve sportovní hale ZŠ v Týnci nad Sázavou a byla určena pro žáky, juniory, seniory i trenéry.

Tuto soutěž jsme od prvních ročníků pojali jinak než ostatní soutěže. Před soutěží vždy oslovíme rodiče, aby nám pomohli s cenami a drobnými dárky, které dostanou všichni účastníci naší soutěže. Hlavní cenou pro vítěze v žákovských a juniorských kategoriích je kniha (většinou encyklopedie s různými tématy). Startovné je symbolické ve výši 100,- Kč. Hlavním mottem je věnovat vše do dárků, cen a organizačních věcí této soutěže. A letos se toho od rodičů a kamarádů sešlo opravdu hodně. Za to velké dík všem, kteří k tomu nemalou měrou přispěli.

Letošní soutěže Týnec CUP 2019 se zúčastnilo celkem 151 soutěžících z 8 škol taekwonda, a to Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s., Škola Taekwondo ITF NA-MU, Škola Taekwon‑do Dan-Gun, z. s., Škola taekwon‑do ITF Dallyon, z. s., taekwon‑do klub Fénix, z. s., Taekwon‑do ITF oddíl Sabom, z. s., taekwon‑do KWANG MYONG ITF, z. s. a TKD GE-BAEK Ml. Boleslav, z. s.

Hlavní obsazenost opět potvrdila věková skupina žáků a žákyň kde se nám sešlo 101 soutěžících. U juniorů a juniorek si přišlo změřit své síly 31 soutěžících a velkou radost nám udělali i dospěláci, kterých se přihlásilo 19.

Soutěžilo se ve skupinách dle technických stupňů a vítězové jednotlivých skupin nám postoupili do finále, kde spolu bojovali o jednotlivá medailová umístění.

Díky velkému počtu rozhodčích jsme soutěžili na třech rinzích a soutěž, i když byla časově náročnější na organizaci, jsme i s registrací zvládli za čtyři hodiny. Aby se našim rozhodčím lépe hodnotilo, bylo pro ně připraveno velmi bohaté občerstvení za velkého přispění maminek našich svěřenců.

Po ukončení každé kategorie jsme vyhlásili celou skupinu, rozdali všem dárky a vítězům medaile s diplomem.

Soutěž proběhla bez velkých potíží a za to velký dík všem, kteří se podíleli na organizaci této soutěže.

Další regionální soutěž opět uspořádáme po velkých prázdninách. Doufáme, že jsme za první půlrok dostatečně všechny namotivovali a v září se nám na soutěži opět objeví. Přejeme krásné prázdniny.

Jaroslav Vomáčka
vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI