Bulletin svazu

2. dlouhodobé soustředění reprezentace ČR v taekwondu ITF před mistrovstvím světa 2018

11. 8. 2018 Hana Šiveňová

Ve dnech 1.8. až 5. 8. 2018 proběhla druhá část přípravy české reprezentace ve sportovním taekwondu ITF před letošním již očekávaným mistrovstvím světa v Bělorusku.

Hned první den po vyčerpávající takřka pětihodinové jízdě do Karlova pod Pradědem, proběhlo rychlé ubytování a jelo se společně autobusem do asi 3 km vzdálené tělocvičny na první trénink, který se zaměřil hlavně na základní techniku a speciální přerážecí techniky.

Každý následující den byl trénink rozdělen na dvě části, kde první část se vždy soustředila na technické sestavy, speciální techniky a sebeobranu jednotlivců i týmů a druhá část pak byla pod vedením špičkových evropských trenérů zaměřena na nácvik sportovního boje, pohybu a samotný sportovní boj. Pro reprezentanty to bylo něco jiného, měli zde mnohem více soupeřů, což určitě ocenili i oni.

Prakticky každý odpolední trénink, kromě toho posledního před odjezdem, byl navíc ještě zakončen kratším posilováním. Pro velké zděšení všech trenéři vybrali výběh na nedalekou sjezdovku, kde si každý sáhl na dno svých sil, ale výhled z vrcholu za to stál.

Celé pětidenní soustředění bylo tentokrát velmi náročné nejen fyzicky, ale i teplotně, když každý den bylo hodně přes 30 stupňů. Avšak vše jsme všichni zvládli skvěle.

V neděli odjížděl každý s úsměvem na tváří zpět domů, kde bude jistě pár dní zaslouženě odpočívat a chystat se na poslední část dlouhodobé přípravy, která proběhne od 12. 8. do 15. 8. 2018 ve sportovním centru v Brandýse nad Labem.

V pondělí 20. 8. 2018 pak již všichni nominovaní juniorští i veteránští reprezentanti odletí z Prahy do dějiště letošního mistrovství světa v taekwondu ITF, do hlavního města Běloruska, Minsku.

Hana Šiveňová
trenérka státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI