Bulletin svazu

17. letní kemp taekwonda ITF s velmistrem Hwangem 2019

14. 8. 2019 Martin Zámečník

Ve dnech 30.7. – 4. 8. 2019 proběhl již tradiční Letní kemp s velmistrem Hwangem. Účastnilo se ho 6 desítek českých taekwondistů (Ge-baek Hosin Sool, Ilkyok, Chonji, Samil) a návštěva z blízkého Polska.

Tréninky ve středu, sobotu a neděli vedl velmistr Hwang Ho‑yong a zaměřil je především na adepty pro nadcházející zkoušky na technický stupeň dan, z nichž se většina kempu účastnila. Velmistr individuálně a důsledně každého adepta na danové zkoušky opravil a uložil mu úkoly, co musí ještě do danových zkoušek opravit. Takovéto opravy byly velmi ceněny a velmi pozitivně se odrazily na nedělních výsledcích všech účastníků.

Ostatní tréninky vedl mistr Martin Zámečník a tréninky byly zaměřeny na základní techniky, sebeobranu a obranu proti noži. Mistr Martin Zámečník taktéž vedl teoretické lekce z teorie technik a historie taekwonda, které se často změnili, díky častým dotazům posluchačů, na volné vyprávění taekwon‑do příběhů dlouho do noci i po ukončení lekce.

Čtvrteční den byl věnován krásnému celodennímu výletu vlakem do blízkého Tábora. Kombinace moderního Husitského muzea, soukromého Muzea Lega, nákupu zmrzlin a návštěva místního aquaparku změnila odpočinkový den v intenzivní celodenní program.

Kemp poprvé v historii proběhl v Beztahově u Votic na hranici středních a jižních Čech opět pod taktovkou školy Ge-baek Hosin Sool, která zde buduje svoje centrum pro bojová umění.

Účastníci tak měli možnost okusit nově používané chaty, bazén, obří párty stan nebo trampolínu, na které proběhla i jedinečná TKD akrobatická soutěž s nečekanými výkony.

Děkuji všem účastníkům a především velmistrovi Hwangovi a jeho manželce nejen za tréninky, ale i za různé delikatesy korejské kuchyně a jejich neocenitelnou několikadenní přítomnost po náročném příletu z Koreje.

Můžeme se společně těšit na další ročník v roce 2020!

Taekwon!

mistr Martin Zámečník
vedoucí školy taekwon‑do ITF Gebaek Hosinsool

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI