Bulletin svazu

10 evropských zemí na 5. Moravia OPEN 2018 v taekwondu ITF

3. 10. 2018 Kamil Šamal

Tento článek byl převzat z předchozí verze webu, a proto prosím omluvte případné chybné formátování textu nebo chybějící obrázky. Na převodu všech článků na novou verzi se usilovně pracuje.

fotoO víkendu 28 - 30. září 2018 proběhl v ostravské nádherné historické hale Trojhalí Karolina již 5. ročník Moravia open mezinárodní soutěže v taekwondu ITF. V severomoravské baště se sjelo 408 bojovníků z celkem 10 států. Vytvořil se tak další rekord této mezinárodní soutěže. Celkem na 5 tatami se představili závodníci z již tradičních zemí, kterými jsou Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko a Česká republika. Mezi nováčky byli k vidění na Moravii OPEN poprvé Chorvaté, Rakušané a Srbové. Sobota byla určena tradičně juniorům a seniorům. Na 5 zápasištích postupně proběhla soutěž v disciplínách technické sestavy, sportovním boj, speciální techniky, silové přerážení, ale také i doprovodný program. Díky tomu si mohli zabojovat i ti, kteří mají nižší technický stupeň než 4. kup. Pro ně byl připraven pointfighting, neboli boj na jednu techniku. Ve speciálních technikách byla pro držitele stupně 10. – 7. kup připravena zase soutěž v technice nopi chagi (přímý kop do výšky). Přes počáteční problémy se soutěž po celý den držela naplánovaného harmonogramu a kolem dvacáté hodiny se již vyhlašovali nejúspěšnější jednotlivci. Nutno dodat, že na Moravii OPEN byly poprvé 2 kola pro každé utkání ve sportovním boji, a i přes zvýšený počet závodníků cca o 80 se v sobotu končilo ještě o hodinu dříve, než v roce 2017. V neděli čekal organizátory a rozhodčí ještě náročnější den. Žáků bylo letos přihlášeno okolo 240 a k tomu doprovodné disciplíny ještě rozšířily kopy na rychlost nebo boj s pěnovými nudlemi. I přesto, že vyznat se v tolika různých pravidlech a pro každou věkovou kategorii jiné disciplíny nebo časy zápasů, všichni to zvládli na jedničku. Závodníků s krásnou velkou medaili postupně v hale přibývalo a vše probíhalo v předem stanoveným harmonogramem. Po ukončení soutěží mohlo dojít na vyhlášení nejlepších jednotlivců a taky na korunovaci nejlepších týmů Moravie OPEN 2018. Také letos se podařilo obhájit prvenství domácí škole taekwon-do ITF Karviná před polskou výpravou Polské unie taekwonda (PUT). Třetí pozici obsadili brněnští bojovníci. Jako hlavní organizátor chci poděkovat generálním partnerům Českému svazu Taekwon-Do ITF a společnosti Trojhalí, hlavnímu partnerovi statutárnímu městu Karviná a za sponzoring firmě IPPON. Dále děkuji všem rozhodčím v čele s Jirkou Teslíkem, organizátorům perfektně řízených Patrikem Kurtišem, Ivanovi Raitrovi za výsledkový servis, Ondrovi Deingruberovi za sobotní pomoc s elektronickým bodováním, rodičům, koučům a závodníkům za předvedené výkony a za pomoc. Výsledky z Moravia OPEN 2018 se samozřejmě započítají do žebříčku Českého svazu Taekwon-Do ITF 2018 - TOP TEN ligy. Těším se na Vás zase za rok.

Ing. Kamil Šamal hlavní organizátor
Nejúspěšnější jednotlivci: Mini chlapec: Jakub Přikryl, Karviná (ČR) Žáčci chlapec: Jan Hawrysz, PUT (Polsko) Žáčci děvče: Majka Gwóźdź, Avasatare (Polsko) Mladší žák: Michal Hejný, Milovice (ČR) Mladší žákyně: Eliška Trčková, Brno (ČR) Starší žák: Lukáš Pavelek, Opava (ČR) Starší žákyně: Karla Šrubařová, IL DONG Ostrava (ČR) Mladší junior: Jan Zachrdla, Milovice (ČR) Mladší juniorka: Tereza Laníková, Frýdek – Místek (ČR) Starší junior: Jakub Ogiński, PUT (Polsko) Starší juniorka: Anežka Čurdová, Třeboň (ČR) Senior: Martin Friedl, Brno (ČR) Seniorka: Kateřina Kolářová, Frýdek – Místek (ČR) Nejúspěšnější výpravy: 1. Taekwon-Do ITF Karviná (128 bodů: 21 – 20 - 25) 2. Polska unie taekwoda (PUT) (99 bodů: 19 – 11 - 20) 3. Taekwon-Do ITF Brno (60 bodů: 8 – 11 - 14)
Video z Moravia OPEN 2018:

Propozice Opravená výsledková listina


MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI